• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Halktan hükümete başörtüsü çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Memur-Sen Konfederasyonu`nun, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için başlattığı "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası geçtiğimiz gün sona erdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptığı basın açıklamasında kampanyadaki toplam imza sayısını 12 milyon 300 bin olduğunu açıklamıştı.


Sona eren kampanyayla beraber tüm gözler hükümetin bu konuda nasıl bir çalışma yapacağına çevrilirken İlke Haber Ajansı muhabiri sokağın nabzını tuttu. Toplanan imzalarla beraber artık, çözümü hükümet tarafından beklediklerini söyleyen Vanlılar, başörtüsü sorununun bir an önce çözülmesi çağrısında bulundular.

İşte Vanlıların, hükümetten beklentileri:

Başörtüsü Allah`ın verdiği bir haktır
Fuat Canpolat: Başörtüsü sorunu biran önce çözülsün. Kılık kıyafet konusunda herkesin istediği gibi giyinebilmesi gerekir. Bu bir haktır ve hiç kimse tarafından verilmiyor. Bu, Allah-u Teâlâ tarafından verilen bir haktır. Hiç kimse Allah`ın verdiği bir hakkı, kendi kuralları çerçevesinde sınırlayamaz. Daha fazla süreci oyalamadan herkesin istediği gibi giyinmesine izin verilmeli. Demokrasiyi savunan bir hükümetin mutlaka bunu kabul etmesi gerekir.


"Biran önce çözüme kavuşsun"
Özkan Utancık: Bu olayın gecikmesi gerçekten büyük bir can sıkıntısı oldu. Temennimiz bunun bir an önce çözüme kavuşmasıdır. Başörtülüler de herkes gibi devlet dairelerinde çalışabilmeli.


Başörtülülerin hakları engelleniyor
Fırat Aslan: Özgür bir ülkede yaşadığımız söyleniyor. Özgürlüğün olması için başörtüsünün de her alanda özgür olması lazım. Her yerde özgürlük diyorlar; ama başörtüsünü yasaklıyorlar. Hükümetten beklentimiz başörtü yasağını kaldırsın. Kardeşlerimize, bacılarımıza bakıyoruz, okulların kenarında bekliyorlar, sınıfa alınmıyorlar. Bu çok kötü bir durum… Hem eğitim özgürlüğünü engelliyorlar hem de başörtüsünü engelliyorlar.


"Çözülmesi herkes için çok iyi olacak"
Abdusselam Yiğit: Türkiye`nin birçok sorunu var. Bu sorunlardan bir tanesi de başörtüsü sorunudur. Tabi ki çözülmesi herkes tarafından istenir. Madem Türkiye`de demokrasi işliyor. Başörtüsü içinde bir özgürlüğün olması şart... Uzun bir süreç yaşandı umarım çözülür. Çözülmesi herkes için daha iyi olacak.


"Müslüman bir ülkeysek serbest bırakılmalı"
Muhammet Aldemir: Bizim hükümettin beklentimiz; eğer her şey serbest bırakılıyorsa Allah rızası için başörtü de serbest bırakılsın. Eğer Müslüman bir ülkede yaşıyorsak dinimizi hakkıyla yaşamamız gerekir. Bir bayan, eğer istediği gibi her alanda serbestçe dolaşabiliyorsa başörtüyle de bütün alanlarda serbest dolaşabilsin. Bir an önce bu sorun çözüme kavuşsun istiyoruz. (Fırat Arslan/Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir