• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Arap Birliği’nden "Filistinli esirler serbest bırakılsın" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arap Birliği, BM tarafından ilan edilen ve 1948 yılından bu yana her yıl kutlanan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ürdünlü Heyfa Ebu Gazale yaptığı açıklamada, 1949'da imzalanan ve 1950'de yürürlüğe giren 4. Cenevre Sözleşmesi'nin 56'ncı maddesine göre, işgal rejiminin, bulaşıcı hastalıkların yayılmasıyla mücadele kapsamında gerekli tüm önleyici tedbirleri alması gerektiğini vurgulayarak, işgal rejimine bu sorumluluğu yerine getirme çağrısı yaptı.

Ebu Gazale, Arap İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 39. maddesinin, toplumdaki herkesin en iyi şekilde fiziksel ve zihinsel sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı tanıdığını ve temel sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanmanın tüm vatandaşların en doğal hakkı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Açıklamada, Filistinli esirlerin, mümkün olan en yüksek sağlık standardına sahip olma hakkının da kuşkusuz en temel insani hakları olduğuna dikkat çekildi.

İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanır. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir