• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
Bir grup akademisyenden mail açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Akademisyenlerin ortak mail grubu olan Artuklu Googlegroups`a bir akademisyenin adına atılan maile tepki göstermek için üniversite rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay`ın talimatı ile rektörlük binası önünde bir basın açıklaması yapıldı.


Toplanan yaklaşık 50 kişilik grup adına basın açıklamasını okuyan Zülküf Ergül, maile tepki göstererek, \"Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldırım, bazı akademik ve idari personel hakkında hazırlanan ve çirkin iftira, suçlama, fişleme içeren ihbar raporu ile bu raporu hazırlama cüreti gösterenleri, en hafif tabir ile kınıyoruz, Üniversitemizdeki çalışma ortamını bozacak her türlü girişimi lanetliyoruz.


Kuruluşundan beri her anlamda din, düşünce, inanç ve her türlü akademik özgürlüğe öncelik veren ve bu yönü ile çoğulcu bir yapıyı önceleyen vizyon sahip üniversitemizin yüz akı akademisyenlerini kimi yerlere ihbar eden somut bir rapor hakkında suskun ve tepkisiz kalmamak, öncelikle hepimizin bu konuda çalışmaya başlarken imzaladığımız etik belgeye bağlılığımızın doğal bir gereğidir. Sunulan veya sunulması hedeflenen mercilere herhangi bir düşünce içeriği noktasında katkı sunmaktan uzak olan söz konusu rapor üniversite camiamızı özellikle din, inanç ve siyasi görüşler açısından kategorize ederek töhmet altına bırakmak iftira, karalama ve açıkça fişlemede bulunmaktadır\" dedi.


Kimin tarafından yazılırsa yazılmış olursa olsun, menfur raporu ve her türlü fişleme faaliyetini kınadıklarını belirten Ergül, \"Söz konusu raporun zanlıları hakkında hukuki ve idari süreç başlamış olup, hedef haline getirilen başta Üniversitemiz Rektörü, rektör yardımcısı ve hocalarımız olmak üzere tüm idari ve akademik personele geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz\" diye konuştu.


Basın açıklamasından sonra gazetecilerin sorularını cevaplamaktan kaçınan Ergül, mailde hangi iddiaların bulunduğuna ise cevap vermedi.


Savcılığa şikayet etti
Bu arada şifresi kırılarak kendi maili üzerinden gönderilen maille ilgili olarak bir açıklama yapan F.D ise bir komplo ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Üniversitedeki akademisyenleri birbirine düşürmeye yönelik yapılan komplonun ortaya çıkması için mailin kimin tarafından gönderildiğinin ortaya çıkması için savcılığa şikâyette bulunduğunu vurgulayan F.D, \"Bölgenin sosyal dinamitlerine zarar verilemeye çalışıyor. Hedef haline getiriliyoruz. Bu komplo er veya geç ortaya çıkacak ve hazırlayanlar ile buna alet olanların ayağına dolanacaktır\" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir