• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Halep`e Scud Saldırısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Halep`in Ard Hamra bölgesindeki yerleşim yerine bir Scud füzesinin isabet ettiğini duyurdu. Konsey, olayda ilk belirlemelere göre 45 kişinin hayatını kaybettiğini, 100`den fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Bölgedeki SRGC medya sorumlusu Ahmed El Halebi, füzenin düştüğü yerde enkaz altından çok sayıda ölü ve yaralının çıkartıldığını söyledi.

Yaralıların kaldırıldığı sahra hastanelerinde yeterli tıbbi malzemenin bulunmadığını ifade eden Halebi, yaralı sayısının çokluğundan dolayı tedavide de yetersiz kalındığını vurguladı.

Öte yandan, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), ülkenin doğu kesiminde yer alan Deyru`z Zor kentinde Özgür Suriye Ordusu`na (ÖSO) bağlı birliklerin hava savunma tugayına bağlı Niyran Birliğinin kontrolünü ele geçirdiğini iddia etti.

Bu arada, bölgedeki yerel aktivistler, Halep`e üçüncü bir Scud füzesinin düştüğünü ancak nereye isabet ettiğinin henüz tam olarak belirlenemediğini söyledi.

Hastaneye hava saldırısı
Halep`te bir savaş uçağının hastaneyi bombalaması sonucu, ilk belirlemelere göre, 20 kişi öldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), bir savaş uçağının Halep`in Muadi bölgesinde yer alan Ömer Bin Abdülaziz Hastanesi`ni bombalaması sonucunda 6`sı aynı aileden, 20 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.

Şam yoğun ateş altında

Başkent Şam`ın birçok bölgesinden de siyah dumanlar yükseldiği bildirildi.

Kasyon dağından muhaliflerin yoğun olduğu yerlere düzenlenen havan topu, roket ve tank ateşi seslerinin kentin tüm kesimlerinden duyulduğu, uçak ve patlama seslerinin de sabahtan bu yana kesintisiz devam ettiği kaydedildi.

Başkentin Hamuriye, Neşebiye, Mudamiye ile Dareya banliyölerini hedef alan saldırılarda da çok sayıda roket ve havan topu mermisinin yerleşim yerlerine düştüğü bildirildi.

Bu arada, Suriye İnsan Hakları Örgüt (SNHR), Esed`e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 140`a yükseldiğini bildirdi.
 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir