• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Göz, gözyaşı ve koronavirüs ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

koronavirüsünün vücuttan nasıl bulaştığını ve gözleri nasıl etkileyebileceğini daha iyi anlamamızı sağlıyor.

BMJ Open Ophthalmology dergisinde yayınlanan yeni araştırmaya göre, göz ağrısı "Covid-19" un en önemli görme temelli göstergelerinden biri.

Anglia Ruskin Üniversitesi'ndeki (ARU) araştırmacılar, "Covid-19" teşhisi konulan kişilere, enfeksiyon testi pozitif çıkmadan önce semptomları ve nasıl karşılaştırıldıkları hakkında bir anket doldurmalarını istedi.

Çalışma, katılımcılara "Covid-19" bulaştığında göz iltihabının önemli ölçüde daha yaygın olduğunu ve % 16'sının sorunu bir belirti olarak bildirdiğini buldu.

Sadece % 5'i daha önce bu duruma sahip olduklarını bildirirken, insanların % 18'i bir semptom olarak fotofobiden (ışığa duyarlılık / ışığın görsel algısının anormal kabulü) muzdarip olduğunu ve bu "Covid-19" öncesi vakaya göre sadece % 5'lik bir artış olduğunu bildirdi.

83 katılımcının % 81'i, diğer Covid-19 semptomlarının başlamasından sonraki iki hafta içinde göz problemleri bildirdi. Bunlardan % 80'i göz sorunlarının iki haftadan az sürdüğünü bildirdi.

Genel olarak bildirilen en yaygın semptomlar yorgunluk (katılımcıların % 90'ı deneyimledi), ateş (% 76) ve kuru öksürük (% 66) idi. 
Mayo Clinic'e göre "Covid-19" hastalığı, genişlemiş kırmızı kan damarları, şişmiş göz kapakları, aşırı gözyaşı ve artan salgı gibi göz sorunlarına neden olabilir.

Birkaç çalışma, konjonktivit ve koronavirüs arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. JAMA Oftalmoloji'de Mart ayında yayınlanan bir rapor, Çin'in Hubei eyaletinde "Covid-19" hastalarından oluşan küçük bir örneklemin neredeyse üçte birinin pembe gözle eşleşen "göz belirtilerine" sahip olduğunu buldu. Bu göz semptomlarını yaşayanların çoğunda ciddi "Covid-19" vakaları vardır.

Ve salgının başlangıcında uzmanlar, çoğu insanın burnundan veya ağızlarından "Covid-19" ile temas ederken, virüsün vücuda girmesi için kolay bir erişim noktası haline gelen mukus örtüsünden de girebileceğini ortaya koydu.

Ayrıca virüs gözyaşları yoluyla da bulaşabilir. Ve yüzeye gözyaşları düşerse, onları dezenfekte etmek önemlidir; çünkü “Covid-19” vücut dışında yaşayabilir (bu da virüsün yayılmasının başka bir yoludur). 
Kaynak: Express

Bu haberler de ilginizi çekebilir