• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
`Hayatımız e-hayata dönüştü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Türksat`ın 2013 yılı hedefleri, Kamusal Hizmetlerin Sunumunda Teknolojinin Etkisi, e-devlet projesi ve Kamuda Bilgi Güvenliği konuları hakkında bilgi veren Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, "Elektronik ortamın bu kadar etkin hale geldiği günümüzde önemli olan, bu bilgilerimizi güvenli bir şekilde korumaktır. Biz bu güveni sağlamaya çalışıyoruz" dedi.


Türksat`ın 1968 yılında kurulduğunu ve o günden bu yana büyük gelişme göstererek, bir teknoloji şirketi haline geldiğini anlatan Dalbay, şunları kaydetti: "Bugün dünyada 2.3 milyar, Türkiye`de ise 50 milyon internet kullanıcısı var. Artık mektup, kağıt faturalar gibi işlemlere son verdik ve her şeyimizi elektronik ortamda yapıyoruz. Elektronik ortamın bu kadar etkin hale geldiği günümüzde önemli olan, bu bilgilerimizi güvenli bir şekilde korumaktır. Biz bu güveni sağlamaya çalışıyoruz. Artık hayatımız e-hayata dönüştü. 2013 yılı planlarımız kapsamında, Türksat 4A ve 4B uydularımızı 2013 yılı sonunda işletmeye alarak, iletişim ve uydu yayıncılığı alanında ülkemizin uzaydaki kapasitesini yaklaşık 3 kat artıracak ve bu altyapıyı Afrika`nın tamamını içine alacak şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz."



Dalbay, 2008 yılı Aralık ayında hizmete giren e-devlet sisteminin son derece avantajlı olduğunu ve bu sistem sayesinde devletin vatandaşa en hızlı şekilde hizmet sunumunu sağladığını vurguladı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir