• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Dünyanın En Yüksek Binası Cidde`ye Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bitiş tarihi 2018 olarak belirlenen proje için Londra merkezli firma 780 milyon sterlinlik anlaşmaya imza attı. 500 bin metre karelik bir alana inşa edilecek olan “Krallık Kulesi” en az bir kilometrelik yüksekliğiyle Shard’dan dört kat daha uzun olacak. Projenin mimarları binanın tam yüksekliğiyle ilgili henüz bir bilgi vermedi.


Kızıl Deniz manzaralı olması planlanan gökdelen, dünyanın en yüksek binası ünvanına sahip 828 metrelik Burç Halife’yi de geçecek.

BU HABERİ HAZIRLARKEN PEYGAMBER EFENDİMİZ`E GELEN HAZRETİ CEBRAİL (A.S)`IN PEYGAMBERİMİZE SORDUĞU VE SAHABELERDEN HZ. ÖMER`İN NAKLETTİĞİ ŞU HADİS GELDİ AKLIMA VE SİZ OKUYUCULARLA PAYLAŞMAK İSTEDİM...

Abdullah b. Ömer`in, babası Hz. Ömer`den naklettiği bu hadis şöyledir:

"Bir gün Rasûlullah (s.a.s.)`in yanında bulunduğumuz sırada âniden yanımıza, elbisesi bembeyaz, saçı simsiyah bir zat çıkageldi. Üzerinde yolculuk eseri görülmüyor, bizden de kendisini kimse tanımıyordu. Doğru peygamber (s.a.s.)`in yanına oturdu ve dizlerini onun dizlerine dayadı. Ellerini de uylukları üzerine koydu. Ve:

"Ya Muhammed! Bana İslâm`ın ne olduğunu söyle" dedi. Rasûlullah (s.a.s.): "İslâm; Allah`tan başka ilâh olmadığına, Muhammed`in de Allah`ın Rasulü olduğuna şehadet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman ve gücün yeterse Beyt`i hac etmendir" buyurdu. O zat: "Doğru söyledin" dedi. Babam dedi ki: "Biz buna hayret ettik. Zira hem soruyor, hem de tasdik ediyordu."

"Bana imandan haber ver" dedi. Rasûlullah (s.a.s.): Âllah a, Allah`ın meleklerine kitaplarına, peygamberlerine ve ahiret gününe inanman, bir de kadere, hayrına şerrine inanmandır" buyurdu. O zât yine:

"Doğru söyledin" dedi. Bu sefer:

"Bana ihsandan haber ver" dedi. Rasûlullah (s.a.s.):

" Allah`a O`nu görüyormuşsun gibi ibadet etmendir. Çünkü her ne kadar sen onu görmüyorsan da, o seni muhakkak görür" buyurdu. O zat:

"Bana kıyametten haber ver" dedi. Rasûlullah (s.a.s.) "Bu meselede kendisine sorulan, sorandan daha çok bilgi sahibi değildir" buyurdular.

"O halde bana alâmetlerinden haber ver" dedi. Peygamber (s.a.s.):

"Câriyenin kendi sahibesini doğurması ve yalın ayak, çıplak, yoksul koyun çobanlarının bina yapmakta birbirleriyle yarış ettiklerini görmendir" buyurdu. Babam dedi ki:

Bundan sonra o zat gitti. Ben bir süre bekledim. Sonunda Allah Rasûlü bana: "Ya Ömer! O soru soran zatın kim olduğunu biliyor musun?"dedi. "Allah ve Rasûlü bilir" dedim.

"O Cibrîl`di. Size dininizi öğretmeye gelmişti" buyurdular. (Buhârî, İman 1; Müslim, İman 1).

DOĞRUHABER

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir