• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Van KCK duruşması ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Duruşma adliye binası olarak kullanılan Van M Tipi Kapalı Cezaevi`nde saat 10.00`da başladı. Sanıklardan tutuksuz yargılanan BDP İl Eşbaşkanı Mihriban Şah`ın katılmadığı duruşmada diğer sanıklar hazır bulundu.

 

Mahkeme Başkanı Kerim Küçük, birinci duruşmanın ardından mahkemeye sunulan belgeleri okuyarak sanıklara söyleyecekleri bir şey olup olmadığını sordu. Bunun üzerine tek tek ayağa kalkan sanıklar, Kürtçe, söyleyecek bir şeylerinin olmadığını söylediler.

 

Birinci duruşmada sanık avukatlarının gizli tanık Ahmet Su kod adlı şahsın duruşmada hazır bulunması talebi, gizli tanığın kimliğinin ortaya çıkacağı gerekçesiyle kabul edilmedi.

 

Daha sonra sanık avukatlarından Murat Timur söz aldı. Gizli tanığın ifadelerinin dosyadan çıkarılmasını talep eden Timur, `Tanık Koruma Kanunu`na aykırı davranıldığı gerekçesiyle emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Bunun üzerine iddia makamı Savcı Recep Bakırcı, gizli tanık ifadelerinin dosyadan çıkarılmasının reddine karar verdi.

 

Avukatların kendilerinin PKK ve KCK avukatları olarak tanıtılmasından rahatsız olduklarını ve can güvenliklerinin olmadığını iddia etmesine, mahkeme heyeti herhangi bir cevap vermedi.

 

Tekrar söz alan Murat Timur, adil yargılanma yapılamadığını iddia ederek, diğer avukatlarla birlikte duruşma salonunu terk etti. Avukatlar dışarı çıkarken, sanıklar da sırtını dönerek mahkeme heyetini protesto etti.

 

Mahkeme Başkanı Küçük`ün tekrar bir şey söyleyip söylemeyeceklerini sorması üzerine sanıklar Kürtçe \"söyleyecek bir şeyimiz yoktur buradan gitmek istiyoruz.\" dediler.

 

İddia makamı sanıklarının tutukluluk hallerinin devamını isterken, mahkeme heyeti de tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mart 2013 gününe erteledi.

 

Salonu terk ettikten sonra meslektaşlarıyla birlikte adliye binası önünde bir açıklama yapan Van Baro Başkanı Murat Timur, adil yargılanmanın olmadığını öne sürerek buna tepki olarak salonu terk ettiklerini söyledi.

 

7 Haziran 2012 tarihinde KCK` ya yönelik düzenlenen operasyonda \"terör örgütüne üye olmak\" iddiasıyla tutuklanan Van Belediye Başkanı Kaya başta olmak üzere BDP`li bazı ilçe belediye başkanları ve il yöneticileri tutuklanmıştı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir