• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Covid-19 vakalarının arttığı Gaziantep’te tedbirler sıklaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de Covid-19 vakası yoğunluğunda ilk sıralarda yer alan Gaziantep’te polis ekipleri, yoğunluk yaşanan caddeler ve sokaklarda denetimlerine devam ediyor.

Pasaj ve mağazaların bulunduğu caddelerde insan yoğunluğunun önceki haftalara göre önemli ölçüde azaldığı ve vatandaşların genel olarak Covid-19 tedbirlerine uydukları görüldü.

Covid-19 vaka sayılarında artış yaşanan Gaziantep'te vatandaşlar, çarşıların bulunduğu Karagöz ve Gaziler caddelerinde önlemlerde arttırıldı.  Kentte çarşıya girilecek bütün noktalarda görevlendirilen polis ekipleri denetimlerine devam ederken maskesini çenesine indiren, cadde ve sokaklarda yemek yiyen, sigara içen vatandaşlar uyarılıyor.

Sosyal mesafe ve maske kullanım oranının arttırılması başta olmak üzere Covid-19’un önlenmesi için sıkı denetimlerin gerçekleştirildiği kentte vaka artışları ise dikkat çekiyor.

Sıkı denetimlerin gerçekleştirildiği kentte, son zamanlarda vaka artışları kendini hissettirmeye devam ediyor.

Artan vakaların önüne geçilmesi için Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla vatandaşları Covid-19 kurallarına uyması konusunda sık sık uyarıyor.

Öte yandan, vaka sayılarındaki artışa rağmen banka ve bazı PTT şubeleri önünde oluşan kalabalıklar dikkat çekiyor.

PTT ve banka ile bazı resmi kurum önlerinde metrelerce kuyruk nedeniyle kaldırımlarda kapandı. PTT ve bankalar önünde sosyal mesafe açısından hiçbir önlem alınmaması da dikkat çekti.

Kapı önlerinde aşırı yığılmaların olduğu PTT ve bankalarda sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması ve herhangi bir önlem alınmaması ise vatandaşların tepkisine neden oldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir