• DOLAR 32.519
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2487.12
  • ...
Malatya Valisi Baruş şeker fabrikasında incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeker üretiminin gerçekleştirildiği tüm aşamaları yerinde görerek incelemelerde bulunan Vali Baruş’a, Müdür Altun, üretimin her bölümünde bilgiler verdi.

Vali Baruş'a, pancarın üreticiden alınıp fabrika sahasına girişine, kantarlarla tartılarak nakil araçlarından boşaltılmasına ve fabrika depolama alanına alınmasına, depodan yıkanarak fabrika içerisine alınmasına, doğranarak haşlanmasından kireçlenmesine, rafine edilmesinden buharlaştırılarak lapa haline getirilmesine ve daha sonrada kurutularak kristal hale getirilmesine kadar geçen aşamadaki işlemler hakkında bilgiler verildi.

 01 Eylül’de başlayan alımların 01 Şubat 2021 tarihinde biteceğini belirten Fabrika Müdürü Altun, “Bu yıl 7 İl, 90 köyde, 1550 çiftçi tarafından 90 bin 400 dekar alana pancar ekimi yapıldı. Bugüne kadar 500 bin ton pancar tesellüm edildi bunun 350 bin tonunun işlenerek 42 bin 500 ton şeker elde edildi. Toplamda ise 620 bin ton pancar işlenerek 65 bin ton şeker üretildi.  Yan ürün olarak da 22 bin ton melas ile 150 bin ton yaş küspe elde edilecek. Bu yıl üretimde verimliliğin arttığı bir yıl olmuştur.” dedi.

Vali Baruş, incelemelerinin ardından memnuniyeti ifade ederek Müdür Altun ve onun nezdinde tüm fabrika çalışanlarına ve üreticilere teşekkür etti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir