• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
STK temsilcileri: Diyarbakır Valisi görevden alınmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın, Kürt sorununun çözümüne ilişkin Diyarbakır`da, kanaat önderi olarak addedilen 40 kişi ve sadece 36 sivil toplum kuruluşunun temsilcisiyle görüşmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

72 STK adına yazılı açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Medeni Alpkaya, "Yıllardır kanayan bir yara haline gelen ve Ortadoğu sınırlarını aşarak uluslar arası bir boyut kazanan Kürt sorununda yaşanan gelişmelerin beraberinde yeni bir süreci de başlattığını söyledi.

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın Diyarbakır`a gelerek sivil toplum örgütü temsilcileri ile düşünce alışverişinde bulunmasının önemli olduğunu ifade eden Alpkaya, "Bu denli önemli bir girişim karşısında toplantıya katılacakların Diyarbakır Valisinin keyfine bırakılması ve valinin katılımcıları sınırlandırması sürecin ruhuna ters düşmüştür. Diyarbakır Valisi kentimize atandığından bu yana demokratik etkinliklere gösterdiği yaklaşım ve uygulamalarla demokratik çözüme ne kadar uzak biri olduğunu yansıtmıştır." şeklinde konuştu.

 

Alpkaya son olarak, "Diyarbakır Valisi sürecin ruhuna uygun olarak davranmadığını bu dar, seçici, antidemokratik yaklaşımını kınıyoruz. Diyarbakır Valisinin bir an önce görevden alınmasının başta Diyarbakır halkı olmak üzere herkese daha hayırlı olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir