• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
Antalya'da balon balığı kuyruğu teslimatı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz'deki balıkçıların ağlarına kadar zarar veren, hatta kendi türünü bile yiyen balon balığı, ekonomiye kazandırılıyor.

Denize açılan balıkçılar, tuttukları balon balığının kuyruğunu keserek ibraz etmeleri durumunda kuyruk başına 5 lira ödeme alıyor.

ANTALYA'DA TESLİMAT BAŞLADI
Turizm kenti Antalya'nın balıkçı barınağında, bu uygulamaya bugün itibarıyla başlandı. Sabah erken saatlerde balıkçı barınağına ellerindeki poşetlerle balon balığı kuyruğu getiren balıkçılar, balık satış noktasında sıraya girdi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarafından poşetten çıkarılan balık kuyrukları, tek tek incelendi. Bu incelemede, balon balığının en belirgin özelliği olan deri kısmının benekli olmasına dikkat edildi.

ÖDEMELER DAHA SONRA YAPILACAK
Sayılan kuyruklar başına 5 lira ödeme yapılması için tutanak tutuldu. Görevliler kuyrukların olduğu poşetlerin ağızlarını mühürleyerek, tutanak altına aldı.

Balıkçılara ödemelerin daha sonra yapılacağı bildirildi.

"400 ADET KUYRUK GETİRDİM"
Sabah erken saatte balık satış noktasına geldiğini söyleyen Ahmet Telçekiç, "Poşetimde 400 adet balon balığı kuyruğu var. Burada görevliler sayıp kuyruk başına 5 lira ödeme yapacak." dedi.

Balıkçı Ümit Durmaz ise 200 kadar balon balığı kuyruğu getirdiğini belirterek "Bu balıklar bize yıllarca zarar verdi. Ne olta ne ağ kaldı. Tutabildiğim kadarıyla getirdim. Özellikle balon balığı avlamak için denize açılmıştım." diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir