• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da `Beyaz Düşler Projesi` devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitimdeki başarıyı arttırmak için yürütülen çalışmalardan biri olan "Beyaz Düşler Projesi" devam ediyor.
 
Vali Yılmaz Arslan, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il merkezindeki tüm öğrenci yurtlarında yürütülen "Beyaz Düşler Projesi" çalışmaları yerinde görmek amacıyla, projenin uygulandığı okullardan birisi olan 75. Yıl Cumhuriyet YİBO`da, incelemelerde bulundu.
 
75. Yıl Cumhuriyet YİBO`ya gelen Vali Arslan`ı Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa karşıladı. Sınıfları gezen Vali Arslan`a proje hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, "Okul yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin ders başarılarını arttırmak, onları sınavlara daha iyi hazırlamak ve onlara Milli Manevi değerlerimizi kazandırmaya yardımcı olmak amacıyla `Beyaz Düşler Projesi` yürütülmekte. Projeden 2 bin 386 öğrencimiz yararlanmakta, verilen derslerin yanı sıra öğrencilerimiz için sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenmekte, "Beyaz Düşler Projesi" kapsamında yürütülen bu çalışmaların yararları kısa sürede görülmeye başlandı. Projenin yürütüldüğü okullarımızın pansiyonlarında kalan öğrencilerimiz il geneli yapılan SBS sınavlarındaki başarılarında da artış gözlenmekte" dedi.
 
Daha sonra Vali Arslan projede görev alan öğretmenlerle öğretmenler odasında bir süre sohbet etti. Burada öğretmenlere kısa bir konuşma yapan Vali Arslan, "Batman`da Milli Eğitim Müdürlüğümüz eğitim alanında çok sayıda önemli projeler yürütmekte. Biz de valilik olarak okullarımızda yürütülen bu önemli çalışmaları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Projeden yararlanan öğrencilerimiz için valilik olarak kaynak yardımında bulunmaya devam edeceğiz. Ben bu projede görev alan siz değerli öğretmenlerimizi kutluyorum" diye konuştu.
 
Projeden yaralanan öğrencileri sınıf ortamında ziyaret eden Vali Yılmaz Arslan, il genelinde yapılan SBS sınavında dereceye giren 75. Yıl Cumhuriyet YİBO öğrencileri Mahsum Öner, Selman Ekinci ve Medine Yıldız`a kitap hediye etti. Vali Arslan, öğrencilere başarıyı yakalamaları için daha çok çalışıp bol bol kitap okumalarını tavsiye etti ve tüm öğrencilere başarılar diledi. (Salim Kavak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir