• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
MEB'e bağlı özel anaokulu sahiplerinden Covid-19 önlemlerinde "haksız rekabet" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimi günlerde yayımladığı genelgede Bakanlığa bağlı kreş ve anaokullarını kapatma kararı almıştı. Özel okullara bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında ise yüz yüze eğitime devam edilebileceği bildirilmişti.

Bakanlık yetkilileri, "Yazı resmi kurumlarımızı kapsamaktadır. Bu durumda özel öğretim kurumlarına bağlı anasınıfı ve okulöncesi kurumlarımız yüz yüze eğitime devam edeceklerdir. Ancak, il hıfzıssıhha kurulları farklı karar almaları ve uygulamaları bunun dışında değerlendirilmelidir." açıklamasını yapmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurumların çocuk bakım evi adı altında açık kalmasına izin verilmesinin haksız rekabete yol açtığını ifade eden Siirt'teki MEB'e bağlı özel anaokulu yöneticilerinden Belgin Keklikçi, bunun bir haksızlık olduğunu savunarak yetkililere çağrıda bulundu.

Pandemi nedeni ile tedbir alındığını ve bunu da anlayışla karşıladıklarını ifade eden Keklikçi, "Bu önlem ve tedbirler alınırken neden sadece belli kurumlar için alınıyor? Madem bir tedbir alınıyor herkes için geçerli olması gerekmiyor mu?" sorusunu yöneltti.

"Bu mağduriyet nasıl giderilecek?"

Özel anaokullarının kapanmasıyla haksız bir rekabet oluştuğunu söyleyen Keklikçi, "Bir sıkıtı ve bir problem var ve biz bunu çözmek istiyoruz. Bilindiği üzere bazı bakanlıklara bağlı kurumlar açık kalırken bazı bakanlıklara bağlı kurumlar ise okullarını kapatmak zorunda kaldı. Biz de MEB'e bağlı özel anaokulu olarak kapatmak zorunda kaldık. Bizim personelimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz mağdur oldu, bu mağduriyet nasıl giderilecek? Kafamızda bir sürü soru işareti var. Veliler ve öğrenciler bizlere çok alışmışlardı, öğrencilerimizin yaşları çok küçük ve okuldan kopma sıkıntıları var. Kurum olarak bu kadar öğrenci buraya alışmış, benimsetmiş ve sevdirmişken okulun kapanması ile ben öğrencilerimi nasıl toplayacağım?" ifadelerini kullandı.

"Açık olan kurumlar öğrencilerimizi almaya başladı"

"Öğrencilerimiz artık kapalı olmamız nedeniyle farklı kurumlara kaymaya başladı. Açık olan kurumlar öğrencilerimizi almaya çalışırken benim mağduriyetim nasıl giderilecek?" diye soran Keklikçi, birçok personelini işten çıkarmak zorunda kaldığını söyledi.

"Ortada bir haksız rekabet var"

Keklikçi, "Diyorsunuz ki virüs var, tedbir alıyoruz. Tabi ki de biz bunu saygıyla karşılıyoruz, kabul de ediyoruz ama bu önlem ve tedbirler neden sadece belli kurumlar için alınıyor? Madem bir tedbir alınıyor herkes için geçerli olması gerekmiyor mu? Şu veya bu bakanlık diye ayrım yapılmamalı. Her şeyden önce sağlık diyoruz ve bunu kabul ediyoruz ve buna da saygıyla karşılık veriyoruz. Ancak ortada bir haksız rekabet olduğunu düşünüyoruz. Peki, çalıştırdığımız personellerin mağduriyeti nasıl giderilecek? Çok zor bir süreçten geçiyoruz, farkındayım ama eğer bir tedbir varsa sadece benim kurumum için değil bütün kurumlar için de bu tedbirler uygulanmalı." diye konuştu.

Keklikçi, şöyle konuştu:

"Açık olan kurumlar 2 ile 6 yaş arasında öğrenci alırken bizler ise 3 ile 6 yaş arasında öğrenci alıyoruz. Peki, bizim kapanma kararımız yaşa göre olan bir durum mu, virüs bana gelirken onları teğet mi geçiyor?

Yanımızda çalışan personelin, bu kurum olmadan evlerine götürebilecekleri başka bir kazançları yok. Bu personeller buradan aldıkları maaşla geçimlerini sağlayabiliyorlar. Ben, personelimin psikolojisi ile mi yaşamış olduğumuz bu durumla mı uğraşayım bilemiyorum. Geçekten çok zor bir durumdayız. Tüm bunlar düşünülerek bu tür kararların alınması gerektiğini düşünüyoruz. Buradan bütün yetkililere seslenmek istiyorum, biz kapalıysak diğer kurumlar da kapatılsın ama diğer kurumlar açık ise bizlerin de açık kalmasına müsaade edilsin. Bu mağduriyetimizi giderin." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir