• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "44 gün süren çetin mücadeleler neticesinde hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında gururla dalgalanıyor." diyerek, "Can Azerbaycan'a olan desteğimiz bundan sonra da devam edecektir." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "İşgal edilen topraklarının yeniden imarı sürecinde Azerbaycan'ın, gerek altyapı gerek üstyapıya yönelik çalışmalarda, yanında olacağız." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kılıçdaroğlu eğer aday olacaksa, gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa, partisi için de ülkemiz için de isabetli olur." dedi.

AB Liderler Zirvesi
AB Liderler Zirvesi ile ilgili Erdoğan, "Türkiye'ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamaları ile ilgili de "Aslında sürekli masadan kaçanlar bunlar. Hiçbir zaman bunlar masada durmadılar." diyerek, "Eğer Yunanistan bir komşu olarak dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam ederiz." şeklinde konuştu.

Türkiye-ABD ilişkileri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkileri ile ilgili, "Sayın Biden görevi üstlensin, üstlendikten sonra herhalde oturup bazı şeyleri konuşacağız." dedi.

Erdoğan, "(ABD) Bizim silah alımlarıyla alakalı konularda attıkları adımları veya ifadeleri doğrusu şık bulmuyoruz." ifadesini kullandı.

"Demirtaş gibi teröristin varsa, sözde hakkını koruyacak değiliz"

"Yargının işine müdahale benim işim değil. Özellikle biz Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin bu noktada varsa sözde hakkını koruyacak değiliz, ki böyle bir şey yok. Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan tanımaz. Kobani'nin faili, Diyarbakır'ın faili, Yasin Börü'nün faili odur. Bunları görmezden mi geleceğiz? Yargımız bunları görmezden mi gelecek? Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz.

Bunların mülkiyet hakkı diye bir şey yok ki. Bunların bu halka ödemesi gereken çok büyük hesapları var. FETÖ de aynı şekilde. Şu anda İngiltere'de bulunan zat bunun bedelini nasıl ödeyecek?"

FETÖ'yle mücadele
FETÖ ile mücadele konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda İngiltere'ye kaçmış olan zat, İngiltere'de bulunan zat acaba bunun bedelini nasıl ödeyecek. Niye kaçak? Gel o zaman ülkende dur biz bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de aynı şekilde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir