• DOLAR 32.497
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2490.435
  • ...
`Zamanınızı İyi Değerlendirin Dua Edin ve Şükredin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Hayat Danışmanı Hakan Bozkurt, Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM)`nin düzenlediği "Kendi Önünden Çekil" adlı seminerde mutlu yaşamın sırları hakkında bilgiler verdi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu`nda düzenlenen seminere; Esenlerli kadınların ilgisi büyüktü.
 
İnteraktif bir şekilde gerçekleşen programda Bozkurt, konuşmasına bireylerin yaşadığı en büyük sorunun aslında kendilerinde yani bilinçaltlarında olduğunu söyleyerek başladı. "Hayat, aslında bir fark etme sanatı ve mesele, değer vermek" diyen Bozkurt, "Hayatı çok yargılarsanız geriye mutluluk veren bir şey kalmaz" dedi.
 
Kendinizi küçümsemeyin
İnsanların kendilerine değer vermemelerinin yapılan yanlışların başında geldiğini belirten Bozkurt, dinleyenlere kendilerine değer vermeleri, mutluluğu yakalayamamaları durumunda fazla üzülmemeleri ve hayata hep yeni enerjiyle bakmalarını tavsiye etti. Bozkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Herkesi mutlu etmeye çalışırsanız mutlu olamazsınız. Hayatta kendiniz olursanız daha az yorulursunuz. Kendinizi küçümsemeyin. Hepimiz Yaradan`ın nefesiyiz ve hepimiz özeliz. Kendinize vermediğiniz o değer, hayatınıza mâl olabilir."
 
 Aslında korku korkaktır
Programda korkularla ilgili de konuşan Bozkurt, "Korkularımız bizi yönetir. Korku, korkaktır aslında. Eğer korkuyu kendimiz çağırmazsak, güvenimizi daha rahat sağlarız" dedi. Bozkurt, ayrıca insanların affetme meditasyonu, kendini derin affetme, kabule geçme, verici olma gibi yöntemlerle mutluluk kanallarının açılacağını da kaydetti.
 
Öfke kontrolü için formüller
Bozkurt, öfke kontrolü için ise şu formülleri verdi: "İlk önerim, öfkelendiğiniz zaman çizgisiz bir A4 kâğıdına içinizden gelen ne varsa yazın. Yazdığınız için, beyninizdeki negatif dalgalar kâğıda akar ve öfkeniz de geçer. İkinci önerim de, kendinizi daha iyi hissedilmek için burnunuzdan derin derin nefes alıp ağzınızdan yavaşça verin. Diğer bir önerim de, `Dünyanın en iyi anı, dünyanın en iyi insanı` düşüncesiyle, yaşadığınız anın kıymetini bilerek ona göre davranmanız."
 
Dua edin ve şükredin
Bozkurt, program sonunda dinleyenlere hayatlarının her döneminde kullanabilecekleri ve kendilerini daha mutlu hissedebilmeleri için şu ipuçlarını verdi: "Uykusuz kalmayın, her gün duş alın, sabahları yataktan yavaşça kalkın, kalbinizin üstüne yatmayın, kullanmadığınız ve eski eşyalarınızı elinizde tutmayın, hafta sonlarını iyi değerlendirin, dua edin ve şükredin."
(Remzi Kalkan / İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir