• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...

GAP 2020 yılı Tarımsal üretimin desteklenmesi programı kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen "Hijyenik Sütler Yorulmayan Bedenler" projesi kapsamında 22 süt yetiştiricisine süt sağım makinesi dağıtıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde yapılan dağıtım törenine Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emrullah Temizkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Doğan ve süt yetiştiricileri katıldı.

Süt Sağım makinelerinin süt üreticilerine hayırlı olması temennisinde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Temizkan, Nusaybin'de tarım ve hayvancılığın gelişmesine çok önem verdiklerini belirtti. Gelişmeyi, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla birlikte yapacaklarını kaydeden Temizkan, "Sizden talebimiz bu makineleri aldıktan sonra süt verimini artırmaya gayret edin. Beslediğiniz hayvana iyi bakıp onun verimini artırırsanız sizler ve çocuklarınız gelir sahibi olursunuz, kazancınız artar. Sizlerin kazancı artarsa Nusaybin'in refahı ve kalkınması artar. Nusaybin'in toprağı hem hayvancılık hem de çiftçilik için çok uygundur. Sizden isteğimiz bunu iyi değerlendirmenizdir." dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Doğan ise, Nusaybin Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçede süt yetiştiriciliği yapan 10'u kadın toplam 22 kişiye yüzde 90 hibe desteği ile süt sağım makinesi dağıtıldığını belirtti.

Konuşmalardan sonra Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Temizkan tarafından süt yetiştiricilerine makineler dağıtıldı. (İLKHA)