• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Cami-Der parasını kaybeden vatandaşı sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde faaliyette bulunan Cami-Der parasını kaybeden vatandaşı sevindirdi. Bir dernek gönüllüsü tarafından bulunan ve dernek merkezine teslim edilen 2 bin 700 lira, sahibine verildi. Kaybettiği parasına kavuşan Şehmuz içlek, hayvanlarının satışından elde ettiği 6 bin lirayı ikiye ayırarak, cebine koyduğunu ve alışverişe çıktığını; ancak Karacadağ Caddesi`nde parasının 2 bin 700 lirasını kaybettiğin ifade etti.
 
Parayı bulan ve ismini vermek istemeyen Cami-Der üyesi de parayı hemen dernek yönetimine teslim etti. Bunun üzerine dernek yönetimi ilçede sesli anons yaptırarak, paranın bulunduğunu duyurdu. Anonsu duyan İçlek, derneğe başvurdu. Tutanak karşılığında parasını alan İçlek, konuyla ilgili olarak, "Cebime koyduğum parayı kaybedince, hemen geri döndüm, fakat paramı bulamadım. Ümidimi yitirdiğim esnada anonsu duydum. `Bulunan para benim olabilir` düşüncesi ile derneğe başvurdum. Kaybettiğim paranın 2 bin 200 lira olduğunu zannediyordum. Fakat dernek yetkilileri 2 bin 700 TL olduğunu söyleyince, ilkin şaşırdım. Paramı hesapladığımda, dernek yetkililerin verdikleri rakamın doğru olduğunu gördüm. Allah, hem paramı bulan üyeden hem de dernek yönetiminden razı olsun. Bu zamanda zor karşılaşılacak bir davranış sergilediler. Beni nasıl sevindirdilerse, Rabbim de onları mahşerde sevindirsin" dedi.
 
Parayı bulan dernek üyesi ise, " Karacadağ Caddesi`nde bulduğum parayı zayi olmasın diye aldım ve hemen dernek yönetimine verdim. Sahibinin bulunduğu ve paranın kendisine teslim edildiğini öğrenince, çok sevindim. Bu davranışım, insanlığımın ve inancımın gereğidir." şeklinde konuştu.
 
Parasına kavuşmanın sevincini yaşayan İçlek parasının bir kısmını derneğe bağışladı.
( Sabri Acet - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir