• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Gözaltına alınan Filistinli milletvekili sayısı 9 oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi Sözcüsü Riyad el-Eşkar, işgal güçlerince esir tutulan Filistinli milletvekili sayısının bugün (8 Aralık Salı) sabah erken saatlerde Beytülahim Milletvekili Halid İbrahim Tafiş’in yeniden gözaltına alınmasıyla birlikte 9'ye yükseldiğini söyledi.

El-Eşkar, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde milletvekili Tafiş’in El-Halil'deki evine baskın düzenlediğini ve evde arama yaptığını ifade etti.

Milletvekili Tafiş’in de diğer Hamas milletvekilleri gibi daha önce bir çok kez gözaltına alındığına dikkat çeken El-Eşkir, Tafeş’in çoğu idari hapis cezasıyla olmak üzere toplam 8 yıldan fazla işgal zindanlarında esir tutulduğunu belirtti.

El-Eşkar, Milletvekillerinin gözaltına alınmalarının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğunu, yasal bir gerekçeye dayanmadığını bu nedenle genellikle tutukluluklarının işgal rejimi makamlarınca idari tutukluluğa çevrildiğini hatırlattı.

2006’dan bu yana işgal güçlerinin milletvekillerinin tutuklanmasına yönelik operasyonları hiç durmayıp şu ana dek tutuklanan milletvekili sayısı 60’ı aştı. 14 aydır tutuklu bulunan ve hüküm giymemiş olan iki kadın milletvekili Semira el-Halayıka ve Halide Cerar da dahil olmak üzere birçoğu defalarca tutuklandı.

El-Eşkar, tüm insan hakları kuruluşları ve dünya parlamentolarından Filistinli esir milletvekillerini serbest bırakması için işgal rejimine baskı yapmalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir