• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Suriye`de iki ateş arasında kalmış çocuklar ve yaşlılar var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

GAZİANTEP - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortak yürüttüğü `Şimdi Suriye`ye Yardım Zamanı` kampanyası kapsamında toplanan yardımlardan oluşan 15 tırın Suriye`ye gönderilmesi için Gaziantep`te düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.

Suriye`ye yapılan yardımlarda Türkiye`nin öncülük ettiğini belirten Görmez, Suriye`de yaşanan olaylara İslam dünyasının ve insanlığın duyarsız kalmasından dolayı büyük bir üzüntü ve keder duyduklarını ifade etti.

 

Bu yardımları gönderirken yürekten hüzün duyuyoruz
Suriye`de devam eden olayların sebebi ne olursa olsun, yüzbinlerce insanın yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kaldığını ve yüzbinlerce insanın da hayatını kaybettiğini dile getiren Başkan Görmez şunları söyledi; \"Mezhep ve meşrep adına zalimin yanında yer almak duyarlılığını kaybeden İslam dünyası ve Müslümanlar için üzülüyoruz.

Aslında hayır duygusu insanın yüreğinde bir sevinç, bir coşku oluşturur ancak biz, bugün burada sevinçli değiliz. Bugün, bu insani yardımları Suriye`ye gönderirken yürekten hüzün duyuyoruz, kederleniyoruz. Duyarlılığını kaybeden insanlık adına üzülüyoruz. Hüzün duyuyoruz, elem ve keder hissediyoruz. Müslümanlık adına üzülüyoruz. Duyarlılığını kaybeden İslam dünyası adına üzülüyor, kederleniyoruz. Duyarlılığını kaybeden uluslararası camia adına üzülüyoruz. Duyarlılığını kaybeden uluslararası kuruluşlar adına üzülüyoruz.\"

 

Antep`i Halepsiz, Halep`i Antepsiz düşünemeyiz
İslam dünyasına ve insanlığa çağrıda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, \"Suriye`deki olaylar hakkında kanaatiniz ne olursa olsun, ortada bir sonuç var ve hepimizin o sonuca kilitlenmesi lazım. İki ateş arasında kalmış çocuklar, yaşlılar var. Bu insanlarla bizim öncelikle din kardeşliğimiz var. Ortak tarihimiz, ortak kültürümüz var. Antep`iHalepsiz, Halep`i Antepsiz düşünemeyiz. Aynı tarihin, aynı kültürün, aynı medeniyetin ortak çocuklarıyız. İnsanlık olarak sonuçlara odaklanmalı buradaki akrabalarımızın komşularımızın kardeşlerimizin bu felaketten kurtulması için çaba sarf etmeliyiz\" diye konuştu.

 

Yardımlarımız devam edecek
Yardımların devam edeceğini kaydeden Başkan Görmez, haftalık veya on günlük periyotlarla gıda ve barınma ihtiyacını karşılayacak yardımların Suriye`ye ulaştırılacağını belirterek \"Hiçbir şey yapamıyorsak 900 km sınırımız var, ekmeğimizin yarısını böler, götürür sınıra bırakırız\" dedi.

 

Bu millet kardeşlerinin yardımını koşuyor
Diyanet İşleri Başkanlığının dünyanın her yerinde yardıma muhtaç insanlara yardım elini uzatmaya çalıştığını vurgulayan Başkan Görmez sözlerini şöyle devem etti; \"Somali`de açlık yaşandı, hayırsever milletimiz yardıma koştu. Dünyanın bir ucunda bir millet açlık krizi yaşıyor, milletimiz 6 bin km öteden yardımına koşuyor, ayağa kaldırıyor. Biz buna şahit olduk. Gazze`de Müslüman kardeşlerimiz zor durumda kaldı milletimiz harekete geçti. Pakistan`da deprem oldu, sel felaketi oldu, yardıma koştunuz. Arakan`da, Burma`da, Myanmar`da yaşanan bir felaket var, oraya yardımlarımız devam ediyor.\"

 

Düzenlenen törenin ardından Nizip`e geçen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Cuma hutbesini irad etti. Namazdan sonra Nizip`te sığınmacı olarak yaşayan Suriyeli ailelere sembolik olarak yardım dağıtımına katılan Başkan Görmez, çadır kenti de ziyaret etti.
(Abdusselam Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir