• DOLAR 32.314
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2277.446
  • ...
SON DAKİKA
Milli Eğitim Bakanı Selçuk Malatya'daki öğretmenlerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Selçuk "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" programının Malatya ayağını gerçekleştirdi.

Çevrimiçi meslektaş buluşmasına öğretmenler canlı olarak katılırken, binlerce öğretmen de Youtube kanalından canlı yayını takip etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Malatyalı öğretmenlerin buluşmasından onur duyduğunu belirtti.

Kanbay, Malatya'da yapılan eğitim faaliyetleri ve projeler hakkında şu bilgileri paylaştı:

İlimiz genelinde 619 okulumuz 'Okulum Temiz Belgesi', 381 okulumuz ise 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazanarak Türkiye'de üçüncü sıradayız. Beceri Temelli Engelsiz Eğitim Merkezi projemiz kapsamında, zorunlu eğitim dışına çıkmış özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarına uygun eğitim öğretim faaliyetlerine erişim sorununun çözüleceği ve özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin toplumsal yaşam içinde karşılaştıkları sorunlar en aza indirilecek. Merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin başarılarını artırmak ve hedefledikleri üst öğrenim kurumlarına yerleşmelerini sağlamak için 'Başarı Rehberim Öğretmenim' projesi hazırlandı. Değerler Eğitimi kapsamında paydaşlarımızla 'Çevre Bilinci' temalı projeler yürütülmektedir. 2021 yılında ABD'de yapılacak olan Regeneron ISEF Uluslararası Bilim Yarışmasına katılan 8 projenin 2'si Malatya'dan seçilmiştir. Ayrıca TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Fizik ve Matematik alanlarında Türkiye birinciliği, Kimya alanında ise Türkiye dördüncülüğü derecelerini elde ettik. Meslek liselerimiz maske ve dezenfektan üretimi yaparak kamudaki ve bölgedeki ihtiyaçları karşılamaktadır. Böylece Doğu Anadolu Bölgesine destek verdik. EBA Destek merkezlerimizi güçlendirerek, çocuklarımızın eğitime erişimini sağlamaktayız.

Bakan Selçuk, verdiği bilgilerden dolayı İl Müdürü Battal Kanbay'a teşekkür ederek canlı yayına katılan öğretmenlerle tek tek sohbet etti. Öğretmenler, öğrenciler için hazırladıkları projeleri ve yaptıkları çalışmaları anlattılar.

Verdikleri emeklerden dolayı öğretmenlere teşekkür eden Selçuk, "Gönülden verdiğiniz destekler bu ülkenin geleceği için, çocukların mutluluğu için hayra vesile olacak inşallah. Hepimizin yaptığı işin, gösterdiği çabanın ne kadar kutsal olduğunu ve Allah rızası için bu ülkenin bu çocuklarına yardım etmenin, destek olmanın, işimizi hakkıyla yapmanın özel bir şey olduğunu hepimiz hissediyoruz. Sizlerin ve çocuklarımızın mutluluğu, sağlığı için bin kere düşünüp bir kere yapıyoruz. Bizler sizlere inanıyoruz, sizlerin orada olmanız bizim güvenimizi artırıyor." dedi. (İLKHA)

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir