• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Bingazi İstanbul`la kardeş şehir oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Fatih Saraçhane`deki başkanlık binasında yapılan imza törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Libya Bingazi Belediye Meclis Başkanı Mahmud Burazziza katıldı.
Yerel yönetimler gelişiyor.

 

Libya ile olan dostluk anlaşmaların çok eskilere dayandığını vurgulayan Kadir Topbaş, \"Diplomasinin ne kadar önemli olduğu ortada. Yerel yönetimler Ülkelerin gelişmesinde eskiye nazaran daha aktif rol üstlenmektedir. İstanbul Türkiye`yi, Bingazi ise Libya`yı taşıyor. Bu anlaşma ile Bingazi`nin gelişmesi ve orada yaşayan insanların mutlu olacağı bir kent haline gelmesi için önemli katkı sunacağız. Özellikle alt yapısından ulaşıma, çevreye ve sosyal yapıya kadar her alanda önemli katkı vereceğiz\" ifadesini kullandı.

 

Kendimizi kısa zamanda toparladık
Libya`nın çok büyük sıkıntılar çekmesine rağmen kendini kısa zamanda toparlandığını söyleyen Burazziza, \"Şehrimizin güçlü bir kalkınma sürecine girmesi için adım atıyoruz. Bu yüzden tarihi bağlarımız olan bu şehre geldik. İlk kardeş şehir protokolümüzü burada imzalayarak güçlü bir medeniyetin adımlarını birlikte atmak istiyoruz. Devrim sonucunda halkımız kendine güveniyle yeniden ayağa kalktı. Bu halk kendi devlet kurumlarını ve kaynaklarını korudu. Bu halk kararlıdır ve bu devrimle Libya`nın yeniden inşasını sağlamaya yeminlidir. Bu da, gelişmiş ülkelerle yapılacak protokollerle olacaktır. Biz Türkiye`yi ayrı bir devlet olarak görmüyoruz. Türkiye ve Libya`yı tek bir devlet olarak görüyoruz\" dedi.

 

Konuşmaları sonunda Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Bingazi Belediye Meclis Başkanı Mahmud Burazziza, kardeş şehir protokolüne imza attılar.
(Cuma Karakoç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir