• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Umut-Der Yardımda Sınır Tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Umut-Der Gıda Bankası, yardımlarında sınır tanımıyor. Platforma üye olan ve Mardin`in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Rahmet Gıda Bankası`nın tespit ettiği Suriyeli mültecilere Batman Umut Der Gıda Bankası yardım etti. Derneğin 50 koli gıda ve giyim eşyasından oluşan yardımları yola çıktı.

Umut-Der Genel Sekreteri M. Nurullah Günaydın yaptığı açıklamada, "Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan ve Mardin`in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Rahmet Gıda Bankası, tespit ettiği Suriyeli mültecilere yardım etmek için bizden yardım talebinde bulundu. Yardım talebi doğrultusunda elimizden gelen imkânları seferber ettik. İmkânlarımız dâhilinde 3 bin 25 lira değerinde 50 koli gıda ve 8 bin 780 lira değerinde giyim yardımı hazırladık ve kiraladığımız kamyonetle Kızıltepe`ye gönderdik" dedi.

Yaşanan iç savaş nedeniyle Batman ve etrafındaki il ve ilçelere yerleşen Suriyeli mülteci ailelere imkânlar dâhilinde yardım ettiklerini ifade eden Günaydın, "Şimdiye kadar bizlerden yardım talebinde bulunan Suriyeli mülteci ailelere yardım ettik. Allah`ın izni ve inayetiyle, bundan sonra da elimizden geldiği kadar muhtaçları gözetmeye devam edeceğiz" dedi.
(M. Fatih Akgül - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir