• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
GAYRİMEŞRU REJİM, GAYRİMEŞRU YERLEŞİMLER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Uluslararası kuruluşların sessizliğini ve ABD’nin desteğini alan gayrimeşru işgal rejimi, Filistinlilere ait daha çok toprağı ve araziyi gasp ederek tüm bölgeyi işgal ve ilhak etmeyi hedefliyor. Trump’ın açık desteğini arkasına alan gayrimeşru siyonist çete, Trump’ın son günlerini fırsat bilerek işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdı. Bu kararlara engel olmaya çalışanlara ise hiç acımadan ateş açıyor, tutukluyor ya da şehit ediyor. İşgalci siyonist çetenin bu zulmünden çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve hatta ağaçlar da nasibini alıyor.

Siyonist işgal rejiminin resmi televizyon kanalı Kan'da yer verilen haberde, Atrut Bölgesi'nde 9 binden fazla gayrimeşru yerleşim birimi kurulmasına ilişkin projede gelişme olduğu belirtildi.

Haberde, siyonist işgalcilerin yasadışı yerleşim birimlerinin inşasına ilişkin uluslararası eleştirileri görmezden gelme niyetinde olduğu, ABD başkanlığına seçilen Joe Biden'ın göreve başlayacağı 20 Ocak'tan önce inşa çalışmalarının tamamlanacağı kaydedildi.

Gelişmenin, işgal rejiminin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu ile siyonist destekçisi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kasım ayındaki görüşmesinin ardından gerçekleştiğine işaret edildi.

Siyonist işgal rejiminin sözde Planlama ve Toprak Kurumu, 15 Kasım Pazar günü işgal altındaki Doğu Kudüs’teki yasadışı Givat HaMatos Yahudi yerleşim birimine 1257 konutun inşa edilmesi için ihale açmıştı.

SİYONİSTLER, FİLİSTİNLİLERE AİT TOPRAKLARDA YENİ İŞGAL BİRİMLERİ İNŞASINI HIZLANDIRDI

Geçtiğimiz günlerde Filistin Toprağı Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Ulusal Ofisi tarafından yayınlanan haftalık raporda, işgalcilerin, Filistinlilere ait topraklarda yeni işgal birimleri inşasına hız verdiği belirtildi. Raporda ayrıca, yargının, Filistin vatandaşlarının hayatlarıyla ilgili birçok davada siyasi kararlar aldığını ve adil yargılama hakkını ihlal ettiğini bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te yeni yasadışı yerleşim konutları inşa eden siyonist işgal rejiminin bölgedeki faaliyetlerini hızlandırdığına işaret edilen raporda, Kudüs’te bulunan Ramat Shlomo Yahudi yerleşim merkezine 108 yeni konut inşa edilmesi planının onaylandığı hatırlatıldı.

GAYRİMEŞRU YERLEŞİMCİLER DOĞAYI DA KATLEDİYORLAR

Selfit Vilayeti Enformasyon Dairesinden yapılan açıklamaya göre, Batı Yaka'nın kuzeyindeki Selfit'e bağlı Yasuf köyüne baskın düzenleyen yasadışı Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait 38 yaşlı zeytin ağacını kesti.

Filistin kaynaklarına göre, bu yılın başından kasım sonuna dek geçen süre içinde işgal güçleri ve onun desteğiyle hareket eden Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait topraklarda 5 bin 711 zeytin ağacını kesti. Geçen yıl ise bu rakam 9 bin 660 olarak belirlendi.

Selfit'te yasadışı yerleşim bölgelerini takip eden gazeteci Halid Meali, Selfit topraklarında 25 yasa dışı Yahudi yerleşim bölgesi olduğunu, burada yaklaşık 100 yasa dışı yerleşimcinin yaşadığını söyledi.

GAYRİMEŞRU HEDEFLERİ İÇİN ÇOCUKLARI DAHİ ÖLDÜRÜYORLAR

Siyonist işgal rejimi, Batı Yaka'nın Ramallah kentinin doğusundaki el-Muhayyir'de, yasadışı yerleşim birimlerinin inşasına karşı çıkan 12 yaşındaki Ali Eymen Nasır Ebu Ulya'yı katletti.

Filistinli kaynaklar, Ebu Ulya’nın, siyonist işgal rejiminin köyünde inşa etmeyi planladığı Yahudi yerleşim birimlerine karşı yapılan protesto yürüyüşüne katıldığı sırada işgalciler tarafından vurulduğunu aktardı.

Filistinli araştırmacılar, siyonist işgal rejimi askerlerinin 2020'nin başından bu yana en az 10 Filistinli çocuğu şehit ettiğine dikkat çekerken 2000 yılından bu yana ise 2 bin 100'den fazla Filistinli çocuğun katledildiği belirtiliyor.

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN İCRAATLARI KINAMA, SLOGAN VE SÖZDEN ÖTEYE GEÇMİYOR

Filistin için hiçbir fiili adım atmayan BM gibi Uluslararası kuruluşalar Filistin için formalite açıklamaların ötesine geçmiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Hamas tarafından yapılan açıklamada, 73 yıl önce Filistin topraklarının haksız bir şekilde bölünmesine dair karardan dolayı bugün Filistin halkının çektiği sıkıntılardan BM'nin ve uluslararası toplumun sorumlu olduğuna dikkat çekilmişti. Hamas’ın açıklamasında, uluslararası toplumu temsilen BM teşkilatının Filistin halkıyla dayanışmasının sadece sözlerden ve sloganlardan ibaret kaldığı, fiiliyata dökülmediği, özellikle Filistin halkının lehine olan ve işgal rejiminin suçlarını kınayan kararların tamamen uluslararası kurumların raflarına hapsedildiği dile getirilmişti.

SİYONİST HİZMETÇİSİ ABD’NİN BATI YAKA'DAKİ YASA DIŞI YERLEŞİM BİRİMLERİNİ "MEŞRULAŞTIRMA" ÇABASI

Siyonist baronların yönettiği ABD, işgal rejimini meşrulaştırmak ve Filistin topraklarını topyekûn işgal etmek için elinden gelen her türlü imkanı seferber etmiş durumda.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl mart ayında işgal altındaki Golan Tepeleri'ni "İşgalci İsrail toprağı olarak" gören kararı imzalamıştı. Washington yönetimi de, Kasım 2019'da da işgal altındaki Batı Yaka'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini "yasa dışı görmeme" kararı almıştı.

ABD yönetimi şimdilerde ise işgal altındaki Batı Yaka'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "meşrulaştırmak" için elinden geleni ardına koymuyor.

TRUMP DÖNEMİNDE FİLİSTİN TOPRAKLARINDA YAHUDİLERİN İŞGAL ETTİKLERİ TOPRAK MİKTARI 2 KAT ARTTI

Siyonistlerin gayrimeşru yerleşim politikasını yakından takip eden Şimdi Barış Hareketi, yayınladığı raporda, İşgal edilen Filistin topraklarında Yahudiler için inşa edilen yasadışı yerlerin sayısının, ABD Başkanı Donald Trump'ın 4 yıllık başkanlığı döneminde 2 kat arttığını açıkladı.

Raporda, ABD’nin sınırsız desteğini arkasına alan işgal rejiminin, yeni yerleşim birimi projelerini hayata geçirerek, “ilhak”ı Filistin halkına emri vaki şeklinde dayattığına işaret edildi.

Trump’ın, Filistin topraklarını işgal girişimini meşrulaştırmaya yönelik ortaya koyduğu gayretlerin sonucunda Yahudilerin, işgal alanlarını genişlettiğini aktaran Şimdi Barış Hareketi, “2013-2016 yıllarında 10 bin 331 yerleşim birimine izin verilirken, 2017-2020 tarihlerinde 26 bin 331 yerleşim biriminin inşasına onay verildi.” dedi.

Raporda ayrıca, işgal edilen yeni toprakların inşası için Filistinlilere ait çok sayıda ev ve yapının işgalciler tarafından yerle bir edildiği, bu sebeple de birçok ailenin açıkta kaldığı bildirildi.

Öte yandan ABD ve İşgal rejiminin Batı Yaka'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini hızlandırmaları, siyonist işgalcilerle sözde normalleşme özde ihanet anlaşması imzalayan ülkelerin "ilhak planını durdurma" iddiasıyla yaptıkları aldatmacayı da gözler önüne sermektedir.

SİYONİSTLER BÜYÜK KUDÜS HAYALİ PEŞİNDELER

Siyonist işgal rejimi, 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimleri inşa etmeye devam ediyor. Bu zaman zarfında iktidara gelen yeni işgal hükümetleri, yerleşim yerlerini, Filistin topraklarını Yahudileştirme aracı olarak kullanma politikasını aralıksız olarak sürdürdü. Siyonist işgal rejimi, "Büyük Kudüs" hayali için Yahudi yerleşim alanlarını genişletmek amacıyla coğrafi teması olan Batı Yaka'daki tüm Filistin topraklarını işgal etmeye yönelik faaliyetler yürütüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir