• DOLAR 32.314
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2277.11
  • ...
SON DAKİKA
Adana kutlu doğum platformu toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Adana`da düzenlenecek etkinliklere katkı ve destek sağlamak amacıyla oluşturulan "Kutlu Doğum Platformu" ilk toplantısını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında yaptı.
 
Adana İl Müftülüğü tarafından,14- 20 Nisan 2013 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya; Adana Valisi Avni Coş, Vali Yardımcıları, Merkez İlçe Müftüleri, Oda başkan ve temsilcileri, ilde bulunan Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Toplantıda açılış konuşması yapan İl Müftüsü Arif Gökce "Geçen yıl Allah`a hamdolsun siz değerli gönül dostları ile bir araya gelerek geniş katılımla bir program gerçekleştirdik. Adana`mızda Peygamber sevgisini artırmak aile ve toplumumuzda hissedilmesini sağlamak için kollarımızı sıvamamız gerekiyor. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri dolayısıyla her yıl bir ana temanın belirleniyor. Bu yıl ana tema olarak "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konusu belirlendi. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, insan haysiyeti ve insan onuru bütün yönleriyle ele alınacaktır" dedi.
 
Adana Valisi Coş da konuşmasında Peygamberimizi (sav) anlatmak için Kutlu Doğum Haftası`nın iyi bir fırsat olacağını, Peygamberimizin kardeşlik mesajını topluma en yaygın bir şekilde verilmesi gerektiğini ifade etti. Coş, "Müftülüğümüzün organize edeceği etkinliğe belediyelerimiz sivil toplum örgütlerimiz, odalarımız ve işadamlarımız üzerine düşen desteği koyacaktır. Bunun için müftülüğümüzün yapacağı her türlü etkinlikte üzerimize düşeni yapacak. Toplumun her kesimine ulaşacağız" dedi.
 
Öte yandan; bu yıl Kutlu Doğum Platformu,14-20 Nisan tarihleri arası hafta boyunca TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde Panel ve Konferanslar, Dini Yayın ve Kitap sergisi, İmza Günü, Yazar Söyleşileri, Lisan-ı Hat ile "Aşk-ı Nebi" Hilye-i Şerif Sergisi, Umre Ödüllü "Siyer-İ Nebi" Bilgi Yarışması, Şiir ve Sunucular, Tiyatro, Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi ve Sakal-ı Şerif Ziyareti gibi etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.
 
Toplantı sonunda Kutlu Doğum Komite Üyeleri; kutlamalarda destek verecek belediyeler, Oda, Sivil Toplum Örgütleri İşadamları ve tüm katılımcılara teşekkür ettiler. (Ayhan Kaya - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir