• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'Uluslararası Sivil Havacılık Günü' mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın transit ticaret merkezi olduğunu belirttiği Türkiye'de havacılık politikasının çerçevesinde etkili çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, yatırımlarla sivil havacılıkta çok hızlı büyüme ve markalaşma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerin başında yer aldığını vurgulayan Karaismailoğlu şöyle devam etti:

2003 yılında 2 merkezle 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarını, bugün 7 merkezden 56 noktaya gerçekleştiriyoruz. Dış hatlarda 2003 yılında 50 ülke ile 60 noktaya uçuş gerçekleştirilirken bugün 127 ülkede 329 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz, dünya ve Avrupa Havalimanları toplam yolcu sayısı sıralamasında; 2018-2019'da dünyada 10'uncu Avrupa ülkeleri arasında 2019 yılında 5'inci sıraya yerleşti. Havacılık sektöründeki gelişimin ve Covid-19 tedbirlerinin göstergelerinden biri olarak, İstanbul Havalimanımız, (İGA) Uluslararası Havalimanları konseyi tarafından 'Dijital Dönüşümde Avrupa’nın En İyi Havalimanı' ödülünü aldı.

Mesajının devamında Bakan Karaismailoğlu, "Sabiha Gökçen Havalimanımız da 25-40 milyon yolcuya sahip havalimanları kategorisinde, Covid-19 önlemleri ve yolculara sunulan dijital çözümler ile yüksek övgüye değer havalimanı olarak belirlendi. Yine geçen hafta 28 Kasım-4 Aralık Eurocontrol verilerine göre, İstanbul Havalimanı (İGA) en çok uçak seferi yapılan havalimanı oldu. Bir diğer yandan Türk Hava Yolları da en çok yolcu taşıyan marka olmaya devam ediyor. İnsanımızın; tüm ulaşım modlarında en ileri iletişim teknolojilerini kullanarak dünya ile bağlanmasını sağlarken, sivil havacılık alanında yaptığımız yatırımlarla küresel rekabetteki yerimizi güçlendiriyoruz. 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir