• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Gaziantep esnafına bin 500 TL destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kısa bir sürede bütün dünyaya yayılan, Türkiye’yi de etkisi altına alan ve her geçen gün etkisini daha fazla arttıran Covid-19 pandemisi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Pandeminin en çok etkilediği kesimlerin başında ise esnaf geliyor.

İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesiyle birçok işyerinin kapanması esnafı zor duruma düşürdü. Esnafın zor duruma düşmesi üzerine Şahinbey belediyesi esnafı sevindiren bir karara imza attı.

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi kepenk kapatan ve herhangi bir geliri olmayan ilçe esnafına bin 500 liralık nakdi destek verme kararı aldı.

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, esnaf odaları ile yaptığı istişareler sonrasında İçişleri Bakanlığı genelgesi ile işyerleri kapanan esnafa 1 bin 500 liralık destek vereceği müjdesini verdi.

Para desteğinden faydalanmak isteyen esnaftan Şahinbey Belediyesi’nin internet sitesinde bulunan formu doldurarak IBAN numaralarıyla başvurmaları istendi.

Esnafa verilecek nakdi para desteği ile ilgili bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, esnafa daha önce de bin TL destekte bulunduklarını hatırlattı.

Pandemi sürecinden bu yana 8 bin aileye 5 bin TL nakdi yardım olmak üzere toplamda 40 milyon TL yardımda bulunduklarını anımsatan Tahmazoğlu, “Ayrıca bu süreçte iş yerlerini kapatan çalışamayan esnafımıza da 6 ay önce bin TL şuanda da bin 500 TL olmak üzere nakdi yardımda bulunuyoruz. Yılbaşından bu yana yaptığımız nakdi yardımların tamamı 46 milyon TL’ye ulaştı. Yine bu süreçte ihtiyaç sahibi ailelerimize ve vatandaşlarımıza 40 milyon TL’lik gıda ve temizlik gibi ayni yardımda bulunduk, bu desteklerimiz devam ediyor. Sadece bunlarla sınırlı kalmayarak bu dönemde iş yerleri kapanan kiracılarımızdan kira almıyoruz. Yine iş yeri kapasitesi düşen iş yerlerimize de yüzde 50 kira indirimi yaptık. Reklam vergilerini erteledik. Amacımız; vatandaşımıza ve esnafımıza destek olmak. Yılbaşından bu yana vermiş olduğumuz destek 86 milyon TL’ye ulaştı. Bu dönem devam ettiği sürece Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Pandemi sürecinde işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaf da verilen nakdi para desteğinden dolayı Tahmazoğlu’na teşekkür etti. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir