• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Filistin Yönetimi’ne siyonist işgal rejimi ile "normalleşme" kararından vazgeçme çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, Filistin hükümetinin yetkililerinden, işgal rejimi ile güvenlik iş birliğini yeniden başlatma kararından geri dönmelerini talep etti.

Kasım, Filistin halkının çok zor günlerden geçtiğini belirterek, Mahmud Abbas yönetimini, Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen tehlikelere karşı ulusal cephede mücadele etmeye davet etti. 

İslam dünyasından gelen tüm tepkilere rağmen Trump’ın, üç yıl önce Kudüs'ü işgal rejiminin resmi başkenti olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı aldığını hatırlatan Kasım, bu adımların, o ana kadar Trump yönetiminden medet uman Filistin Yönetimi’ne ve normalleşme taraftarlarına büyük bir darbe olduğunu vurguladı.

Kasım, ABD’nin Kudüs konusundaki tutumunun değişmediğini ifade ederek, Filistin Yönetimi’ni, ABD’de yeni seçilmiş Biden’a aldanmama uyarısında bulunup sonucun aynı olacağına vurgu yaptı.

Abbas yönetimi, 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, işgal rejimi ile güvenlik iş birliğine yeniden başlayacağını bildirmişti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 19 Mayıs'ta, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planının ardından Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ), siyonist rejim ve işgalci ABD ile imzaladığı güvenlik dahil tüm anlaşmalardan çekildiğini açıklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir