• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
STK`lardan Beşir Atalay`a sert tepki geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyarbakır`da, 40 kanaat önderi ile 36 Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcileriyle görüşerek, Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüş alış verişinde bulunmasından sonra tepkiler de gelmeye başladı. Diyarbakır Memur Sen Konfederasyon Bem Bir Sen İl Başkanı İbrahim Gökdemir, yaptığı basın açıklamasıyla, Diyarbakır Ak Parti İl Teşkilatınca organize edilen toplantılarda akredite Sivil Toplum Kuruluşları dışında başta Diyarbakır Memur Sen camiası gibi bölge halkının görüş ve kanaatlerini bire bir yansıtan ve en son yaptığı Başörtüsüne "Özgürlük Kampanyasında" Diyarbakır halkının yarısından fazla destek gören bir camiayı görmemesinin, Ak Parti İl Teşkilatının hangi kulvarda yer aldığını gösterdiğine dikkat çekti.
 
Toplantılara, Diyarbakır halkını temsil eden İslami STK`lar davet edilmedi
Gökdemir, Ak Parti İl Teşkilatı`nın gün geçtikçe Diyarbakır halkından uzaklaştığına vurgu yaparak, bu durumun, Ak Parti İl Teşkilatının kurumsal yapısını zedelediğini, gün geçtikçe halkın nazarında daha fazla itibar kaybına uğradığını söyledi.
 
Ak Parti Diyarbakır İl yönetiminin tüm Diyarbakır halkını temsil eden fedakâr İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının, Müslüman Diyarbakır halkı tarafından bağrına basıldığını sözlerine ekleyen Gökdemir, İslami şahsiyetlerin bu tür organizasyonlarda öncelikli olarak davet edilmeliydi dedi.
 
Entelektüellerin ve akrdite STK`ların ciddi etkisi bölge üzerinde yoktur
Bölge adına tertiplenen bu çalıştayda, davet edilen ve muhatap alınan kimi entelektüel kişiler ile akredite STK`ların, bölge halk üzerinde ciddi bir etkileri ve etkinlikleri olmadığını belirten Gökdemir, " Bu çevrelerin belki üyeleri dışında bir tabanları bulunmayan ve tabela dernek statüsünde halkın nazarinde her hangi bir konumları bulunmayan ve Müslüman halkımızın görüşlerini temsil etmeyen kişilerden oluştuğu aşikârdır" açıklamasında bulundu.

Ak Parti Müslüman halkı ve temsilcilerini dışlıyor
Ak Parti Hükümeti ve Diyarbakır İl Teşkilatı`nın bu güne kadar `Terör ve Kürt Sorunun` çözümü başta olmak üzere Türkiye`nin tüm önemli proje ve çalıştaylarında Müslüman halkı ve temsilcilerini dışladığını ve ötekileştirdiğini vurgulayan Gökdemir basın açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü: "Ak Parti Hükümeti, kendisini Müslümanların tek temsilcisi olarak görmekte, bu nedenle Müslümanları ve İslami STK`ları muhatap almamaktadır. Kendisini devletin hamisi ve koruyucusu olarak gördüğü için halkın konuya yaklaşımından bigânedir. Terör ile çıkmaza girdiğinde halkımızın canı gönülden arzuladığı İslam Kardeşliği perdesi adı altında söylemden öteye gitmeyen bir tavır takınmaktadır. Yapılan açılımlar tıkanınca; sürecin hiçbir yerinde muhatap alınmayan, dışlanan ve ötekileştirilen duyarlı Müslüman halkımızın temsilcileri olan Selahaddin-i Eyyubi`nin torunları akıllarına gelmektedir."

Gökdemir sonr olarak, "Ak Parti Hükümeti ve özellikle Diyarbakır İl teşkilatı `Terör ve Kürt Sorunu` çözümü sürecinde; Müslümanların ve İslami Sivil Toplum Kuruluşların etkin rol alması isteniyorsa, duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları ve camialara karşı akreditasyon uygulamasına son vermelidir. Çözüme katkı sunacak Müslüman halkımızın temsilcileri olan İslami STK`lar ve İslami camialar muhatap kabul edilmeli, çözüm önerileri dikkate alınmalıdır. Yoksa yapılan her türlü açılım kendi çalıp kendi oynamaktan öte bir durum arz etmeyecek, eksik ve yetersiz kalacaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir