• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Bağlar'da bir yıl içerisinde 55 bin metrekarelik yeni yeşil alan oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pandemi sürecinde ilçenin yeşil alan ve park çalışmalarını aksatmayarak Bağlar Belediyesi, Bağcılar Mahallesi Mehmed Uzun Caddesi’nde 15 bin metrekarelik yeni park alanı için çalışma başlattı.

Yıl içerisinde Bağcılar bölgesinde iki parkın çalışmalarını tamamlayarak hizmete açan belediyenin, çok amaçlı olarak projelendirilen parkın tamamlanmasıyla 2020 yılında ilçeye kazandırdığı yeşil alan ve park oranı 55 bin metrekareye ulaşacak.

Diyarbakır’ın iklimine özgü ağaç türleri ve yine iklim koşullarına bağlı olarak yetişen meyve ağaçlarının yetiştirilerek farklı bir hava kazandırılacağı projenin ilk aşamasında incelemelerde bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre ve huzurlu bir şehir bırakmak için tasarladıkları projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek tüm bunları belediyenin imkanlarıyla yerine getirdiklerini söyledi.

Beyoğlu, "Pandemi sürecinin tüm zorluk ve dezavantajlarına rağmen belediyemizin kaynak ve imkanlarını yerinde kullanarak çok önemli yeşil alan projelerini hayata geçirdik. Bu projemizin tamamlanmasıyla bir yıl içerisinde ilçemize 55 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırmış olacağız. Gelecek nesillere sağlıklı ve huzurlu bir çevre bırakmak en büyük hedefimiz ve hayalimizdir. Bu projelerin devamını sağlayacağız inşallah. Halkımızın hizmetkarıyız, onların sadece dualarına talibiz." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir