• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
`Teröre Finansman Yasa Tasarısı mağduriyetlere yol açacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Birleşmiş Milletler`in (BM) istek ve dayatmasıyla çıkarılan "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanun" ile ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Yardımcısı M.Salih Yıldız, yasanın yapılacak keyfi uygulamalarla insanların mağdur olacağını söyledi.
 
Türkiye`de oturmuş bir hukuk sisteminin olmadığını ifade eden Yıldız, Türkiye`nin sivil ve demokratik bir anayasaya da sahip olmadığını vurguladı.
 
Yıldız, "Türkiye`de maalesef oturmuş bir hukuk sistemi yok ve Türkiye sivil ve demokratik bir anayasaya sahip değil. Bütün bunları düşündüğünüz zaman "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanun" adı altında çıkan yasa kapsamında çok keyfi uygulamalar neticesinde insanlar mağdur olabilirler. İki insan gidip bir kişiyi yaptığı yardımla şikâyet etmesinden sonra o kişi hem terör kapsamına girecek hem de mal varlığına el konulabilinecek çıkarılan bu yasayla" dedi.
 
Hükümet tarafından çıkarılan `Teröre Finansman Yasa Tasarısı` olarak bilinen yasanın ileriki zamanlarda çok mağduriyetler vereceğine dikkat çeken Yıldız, yasanın taslak halindeyken ve çıkarılmadan önce işadamları olarak buna karşı geldiklerini söyledi.
 
Yasa, çok mağduriyetlere sebebiyet verecektir
Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Örneğin Mavi Marmara olayındaki gibi birilerinin başkaları için yaptığı yardımlar teröre yardım sayılacak mı? Daha doğrusu terör dedikleri kelimenin anlamı nedir? Çıkarılan bu yasa nasıl ve kimlere olacaktır? Bence bu yasa çok mağduriyetlere sebebiyet verecektir. Bu yasa daha taslak halindeyken bile biz işadamları buna karşı çıktık ve bu yasanın kabul edilebilir bir yasa olmadığını söylememize rağmen sözümüz dinlenmedi. Umuyoruz ki yeni anayasa yapıldığı zaman bu yasada böylece giderilmiş veya düzeltilmiş olacak. Öncelikle terörün tanımı yapılması lazım."
 
Teröre Finansman Yasa Tasarısının net ve yoruma kapalı olması ve içinde yorumlanabilir bir şey olmaması gerektiğini dile getiren Yıldız, "Bu yasa mağduriyetlere sebep olacaktır. Çıkarılan bu yasa yüzünden hem insanlar yapılan yardımlardan alıkonulacak hem de insanlar kapalı bir duruma gelecektir. Kısacası bu çıkarılan yasanın doğru bir yasa olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir