• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
İstanbullu Taksicilerden Kızılay`a Her Ay Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kızılay ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) arasında, taksicilerin kuruma düzenli olarak yardımda bulunmasını öngören protokol imzalandı. Kazlıçeşme Kültür Merkezi`nde gerçekleşen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur, taksi şoförleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Kızılay bizleri 1868`den bu yana yaptıklarıyla gururlandırıyor. Bizim medeniyetimiz içerisinde her şeyden önce merhamet var. Siz işte o merhamet özelliğini hiç bir ayrım gözetmeksizin, tüm dünyada temsil ediyorsunuz." dedi.

Taksicilerin toplumun dinamik bir gücü olduğunu belirten Mutlu, "18 bin taksici olarak bu şehirde güçlü bir filonuz var. Bu filoyu, merhamet filosuna dönüştürmeniz çok önemli. Diyorsunuz ki biz Kızılay’ımıza bu filoyla can vereceğiz, kan vereceğiz ve mal vereceğiz. Yaptığınız yardımlarla Kızılay’ımız daha çok güçlenecek ve taksici Kızılay buluşması inşallah diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olur." diye konuştu.

Programın son bölümünde Vali Mutlu, dışarıda hazır bekletilen 10 taksi camına şoförlerle birlikte Kızılay stickerı yapıştırarak projeyi hayata geçirdi. Bundan böyle İTEO`ya üye olan taksiciler her ay düzenli olarak Kızılay için bağışta bulunacaklar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir