• DOLAR 32.557
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2427.115
  • ...
Suriyeli Yarbaylar Türkiye`ye Sığındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye`ye gelen ve oluşturulan geçici çadır kentlerde kalan Suriyeliler arasında devletin çeşitli kurumlarında çalışanlarla polis ve askerler de bulunuyor.

Son olarak dün akşam saatlerinde yarbay rütbeli bir kişinin 4 askerle ordudaki görevinden istifa edip, Türkiye`ye sığındığı bildirildi.

Öte yandan Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü yakınlarındaki sınırın, Suriye tarafında bekleyenlerin sayısı da artıyor. Türkiye topraklarına geçmeyen Suriyeliler kendi imkanlarıyla oluşturdukları çadırlarda kalıyor.

Giderek bir çadır kent görüntüsü oluşan bu bölgede, daha çok kadın ve çocukların bulunuyor. Sınır noktasında ise Türkiye tarafına geçmek isteyen Suriyeliler için minibüsler hazır bekletiliyor.

Bu arada, Yayladağı ilçesinde Özel İdareye ait arsada yapılan 2 bin 500 kişinin ağırlanacağı ikinci geçici çadır kent için çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Yayladağı`nda TEKEL binası bahçesindeki geçici çadır kentte kalan Suriyeliler için kadın ve erkek kuaförünün günün belli saatlerinde hizmet verdiği de öğrenildi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir