• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Bankada 1 milyar frangı var, 1 frank bile çekemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Forbes'un hesabıyla 10,5 milyar dolarlık serveti olan iş adamı Viktor Vekselberg zorda... ABD'nin Putin'e yakın oligarkları hedef alan yaptırımlarına maruz kalan ünlü milyarderin, bu nedenle İsviçre'de dondurulan banka hesaplarına erişme talebi bir kez daha reddedildi.

Tages-Anzeiger gazetesi, Vekselberg'in 160 milyon dolarlık bir krediyi ödemek için İsviçre varlıklarına ihtiyacı olduğunu, ayrıca "Kovid-19 kampanyalarına katkı için" İsviçre hesabını kullanmak istediğini ama başaramadığını yazdı. 

Renova Group'un sahibi Viktor Vekselberg'in, yaklaşık 1 milyar franklık hesabının olduğu BanJulius Baer'a karşı davası, ABD yaptırımları nedeniyle reddedildi.

Resmi olarak banka aleyhine dava, lehtarlarından biri Vekselberg olan Güney Kıbrıs'ta kayıtlı Lamesa Holding tarafından açıldı. Lamesa, Julius Baer'daki bir hesapta tutulan ve Washington kısıtlamaları nedeniyle Nisan 2018'den itibaren bloke edilen ABD doları cinsinden menkul kıymetlere erişme hakkı istedi.

Davacı avukatları, Lamesa Holding'in yaptırım listelerinde yer almadığı için hesabın dondurulmasının haksız olduğunu savundu ama mahkeme “Holding zaten Vekselberg'in” diyerek talebi geri çevirdi.

Mahkeme kararında, Bank Julius Baer'in ABD yaptırımlarını görmezden gelmesi durumunda ağır para cezaları ile karşı karşıya kalacağı uyarısı yapıldı.

Vekslber bankanın kararına, "Bu 21. yüzyılda yaşanan bir barbarlıktır” tepkisi gösterdi.

Kaynak:Turkrus

Bu haberler de ilginizi çekebilir