• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Türkiye`ye Sığınan Mültecilerden Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Biz Türkiye` deki mülteci kampındaki Suriyeli mülteciler, Özgür basın minberlerinden tüm dünyaya sesleniyor ve diyen ve kendilerini "Türkiye Topraklarındaki Suriyeli Mülteciler" olarak niteleyen grup şu açıklamayı yaptı. İşte o açıklama:

Bir: Ülkemizden sürüldüğümüz ve mülteci sınıfına girdiğimiz için erkek, çocuk ve kadınlar olarak içimizi kemiren acıyı anlatmak istiyor ve buradan soruyoruz bu muydu Cumhurbaşkanının söz verdiği, Busayna` nın bize mücdelediği ve üç aydır rejim sözcülerinin bize gece gündüz tekrarettiği refom?

İki: Kardeş ve dost Türkiye halkına, Türkiye hükumetine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyib Erdoğan başta olmak üzere ve KIZILAY`a, onlardan bulduğumuz samimi karşılama, ilgi ve anlayış yüzünden, ayrıca bizim için gösterdikleri çabalar ve verdikleri büyük hizmetlerden dolayı teşekkür ve minnettarlığımızı sunarız.

Üç: Suriye`deki rejimin mültecilerin geri dönmeleri için yaptıkları o açıklamalara cevaben diyoruz ki ``bizler ülkemizden askerlerin ve rejimin çetelerinden kaçıp Türkiye` ye sığındık, bizler iddia ettikleri silahlı çeteler yüzünden kaçmadık çünkü bunlar Suriye` de hiç yoktur, olmadılar da... ”

Dört: Yaşadığımız bu zorlu dönemin tüm sıkıntılarına rağmen kesinlikle rejimin vaatlarına güvenmiyoruz ve ülkemize dönmeyi düşünmüyor ve hain rejim ve çeteleri değişmeden dönmeyeceğiz. Rejimin verdiği sözler ülkemize geri döndürüp ve bizi diğer Suriye` deki kardeşlerimizin kaderi gibi dünyanın gözlerinden uzak bir yerde öldürmek için kurulmuş bir oyun ve tuzaktır.

Beş: Bizim ve bütün Suriye halkının öldürülme, sürgün edilme gibi yaşadıklarından veya yaşayacaklarından kesinlikle Suriye` deki rejimi sorumlu tutuyoruz.

Altı: Suriye` deki rejimin işbirlikçisi olan tüm ülkelere gözlerini açıp gerçekleri görmelerini, ve halkımızın sadece özgürlük, adalet ve onur istediği için suçsuz yere yaşadığı savaş, yıkım ve ölümü görmeleri için sesleniyoruz. Arap Birliği ülkeleri ve İslam Birliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler`e de sesleniyoruz; biz sadece söz değil gerçek adımlar atmak ve rejimin meşruiyetini kaldırıp yaralı Suriye halkına destek olmalarını istiyoruz.

Son olarak Suriye` deki rejime diyoruz ki: Bizler Türkiye` deki seçimlere şahit olduk, burada seçimlerin nasıl dürüst ve özgür bir şekilde yapıldığını gördük. Halkın sevgisinin ve güveninin nasıl kazanıldığını da görürken sevgili vatanımızda da böyle bir ortamın olmasını en derinlerimizden diledik.

Türk halkına seçtiği liderlerini tebrik eder, liderlerin de halkın sevgi ve güvenini kazandıkları için en içten kutlarız.

Yaşasın Özgür Suriye - Suriye bütün Suriyelilerindir

Türkiye Topraklarındaki Suriyeli Mülteciler

Timetürk


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir