• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Almanya BAE`ye Vizeyi Kaldırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarına Schengen vizesini kaldırmak için AB Komisyonu`na resmen başvurdu. Türkiye ve Rusya ise sırada bekliyor.

Alman hükümeti, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmak için AB Komisyonu`na resmen başvurdu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ve İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich`in, BAE vatandaşlarına 90 güne kadarki ziyaretler için uygulanan Schengen vizesinin kaldırılması için AB Komisyonu`nun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström`e resmî başvuruda bulunduğu bildirildi. Dışişleri Bakanı Westerwelle`nin ayrıca BAE`li mevkidaşı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan`ı telefonla arayarak konuyla ilgili bilgi verdiği de açıklandı.

Böylece Birleşik Arap Emirlikleri, vize muafiyeti getirilen ilk Arap ülkesi olacak. Alman Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, BAE`nin son yıllarda Almanya ve AB için artan önemine vurgu yapıldı ve ülkenin ekonomik ilişkiler ve güvenlik politikaları açısından önemli bir partner haline geldiği kaydedildi.

Alman iş çevreleri ve Dışişleri Bakanlığı, uzun süredir aralarında Türkiye ve Rusya`nın da bulunduğu pek çok ülke için Schengen vize zorunluluğunun kaldırılması yönünde baskı yapıyor ancak bu girişim özellikle içişleri yetkililerinin engellemesine takılıyor. Türk vatandaşlarına vize muafiyeti, Almanya Başbakanı Angela Merkel`in pazar günü Türkiye`de yapacağı temasların da başluca konularından birini oluşturacak.

Kaynak: dw

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir