• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Elibüyük: İBB ve ilçe belediyeleri kiracılarından kira almasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, İstanbul esnafının zor günler geçirdiğini belirterek, “Pandemi nedeniyle esnaf iş yapamıyor. Bazıları ise tedbir kapsamında mecburen kapatıldı. Ancak kiralar ve faturalar gelmeye devam ediyor. İBB ve ilçe belediyeleri kiracıları olan esnaftan bu dönem kira almamalı” açıklamasında bulundu.

“ESNAFIN SU FATURALARINDA İNDİRİM YAPILMALI”

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük zor günler geçiren esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Sahada sürekli esnaf ziyareti yaptıklarını ifade eden Elibüyük, “Birçok esnaf son açıklanan tedbirlerle dükkanını kapatmak zorunda aldı veya işleri yarıya düştü. Ancak bu esnafımızın personel giderleri, vergileri ve kiraları olduğu gibi duruyor. Merkezi hükümet bu dönemde kapanmak zorunda kalan esnaflara vergi affı getirmeli. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ise bu zor dönemde kiracıları olan esnaftan kira almasın. Dükkanını kapatmayan ancak işleri yarı yarıya düşen esnafın da su faturalarında indirime gidilmeli.” dedi.

 

“YARDIM BEKLERKEN ZAM YAPILDI”

Sosyal hayatın bel kemiklerinden olan esnafın zor dönemde yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Elibüyük, “Biz zaman zaman ziyaretler yaparak esnafın sorunlarını dinliyoruz. Bunları da rapor haline getirip yetkili merciler ve basın mensuplarıyla paylaşıyoruz. Son günlerde İstanbul’da Büyükşehir Belediyesinin kiracılarına yapmış olduğu fahiş zamlar da şikayetler arasında. Şuan gerekli araştırmaları yapıyoruz. Esnaf bu dönemde zam değil destek bekliyor.” İfadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir