• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
Jeffrey: Trump, Suriye'de 3 ana hedefe ulaşamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Times of Israel gazetesine konuşan ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey,  Trump'ın Suriye'de 3 ana hedefine ulaşamadığını belirterek şunları ifade etti:

“Trump 3 hedefine ulaşamadı. Onlar da; tüm İran güçlerinin Suriye'den çekilmesi, DAİŞ'in tamamen ortadan kaldırılması ve Suriye krizine siyasi bir çözüm bulunmasıdır. Ayrıca ABD'nin Suriye'deki askeri varlık amacı sadece terör örgütü DAİŞ’i yenmek değildi, Suriye’de bulunan İran güçlerini çıkarmak ve Beşar Esad rejiminin tüm Suriye topraklarının kontrol etmesini engellemekti. Yapabildiğimiz şey, sadece Esad'ın sahada ilerlemesine izin vermemek oldu ve askeri gücü aynı kaldı.”

Suriye’nin kuzeyinde bulunan Türkiye güçlerinin de aynı şeyi yaptığını ifade eden Jeffrey, işgalci israilin Hava Kuvetleri’nin de bölgeye hakim olduğunu söyledi.

Esed rejimine karşı Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle geniş bir ittifak olduğunu belirten Jeffrey, “Suriye şu an Rusya ve israile miras kalmış, çökmüş bir devlet durumunda. Bu çıkmazdan kurtulana kadar çok pazarlık ederek taviz vermek zorunda kalacak" dedi.

Jeffrey, ABD’nin İran'ın Suriye'den çekilmesini içeren bir çözüme ulaşmaması durumunda, İran’ın Suriye’de başarılı olmasını engellemek için geçici bir strateji uygulamaya gitmesi gerektiğini vurguladı.

Siyonist rejimin  Suriye’ye yönelik hava operasyonlarına de değinen ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi, “israil, Suriye'ye yönelik hava saldırılarıyla kendini savundu ve bu operasyonları durdurmanın tek yolu İran’ın güçlerini geri çekmesidir. Bu da şaşırtıcı bir durum değildir. israil, Suriye ve Irak'ta İran güçlerine karşı birçok operasyon gerçekleştirdi ve bu onların DAİŞ'e yönelik saldırılarını etkilemedi" ifadelerini kullandı.

İşgal rejiminin DAİŞ'e karşı savaştaki rolü konusunda ise James Jeffrey, "israil DAİŞ’e karşı çok büyük bir rol oynadı, ancak bu konudaki bilgilerin çoğu gizli" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir