• DOLAR 32.499
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2488.296
  • ...
Van`da sağlık çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, devam eden Sağlık Kampüsü çalışmaları, 112 komuta merkezinde gelinen aşamayı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin işleyişi ve Kentteki Kadın Doğum Hastalıklar Hastanesinde kadın uzman sayılarının azlığı gibi konularda İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulundu.


Kentte 2011`de yaşanan depremlerden sonra hem Van açısından hem de bölge açısından önemli bir proje olan Sağlık kampüsü projesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Dr. Acar, \"Bu alanda önemli bir mesafe kat ettik. Şuan bu kapsamda Bölge Hastanesi`nin bulunduğu alanda 400 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 150 yataklı Kardiyoloji Hastanesinin yanında, yeni yapılacak olan Onkoloji Merkezi çalışmaları devam ediyor. 112 komuta kontrol merkezi çalışmalarımızda ise sona gelindi sayılır. Şu anda mevcut haliyle bile bir sorun yaşamamaktayız ve ilk 10 dakikada hastalarımıza ambulans yetiştirmeye çalışıyoruz. Eskiden hastane önlerinde duran ambulanslardan kaynaklı sıkıntıları geride bıraktık. İnşallah bu çalışmamızın sona ermesiyle yeni yerimizde hizmetlerimize daha hızlı ve modern bir şekilde başlayacağız\" dedi.


Dr. Acar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği çalışmalarının olumlu yönde sürdüğünü, bununla kamu hastanelerinin tek çatı altında toplandığını söyledi.


\"Sadece bayan doğum uzmanı isteme lüksümüz yok\"
Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesinde Kadın Uzmanların az olduğu yönündeki bir soruya Dr. Acar şu cevabı verdi;

\"Depremlerden sonra Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi ile Çocuk hastanesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başladı. Daha sonra Kadın Hastalıkları Hastanesi Bölge Hastanemizin karşısında başka bir binası taşındı. Hizmetler orada devam ediyor. Kadın Doktor konusunda ise biz böyle bir talepte bulunamıyoruz. Bakanlığa sadece kadın doğum uzmanı hekim gönderin talebinde bulunabiliyoruz. O yüzden biz bunun erkek ya da bayan olarak değerlendiremiyoruz. Keşke yeterli imkânlarımız olsa kadın doğum uzmanı konusunda Türkiye genelinde yeterli imkânlar olsa sadece kadın hekimler talep etsek ama böyle bir lüksümüz yok. Biz uzman hekim konusunda bakanlıktan talep ediyoruz. Onlarda bize gönderiyorlar. Ama personel konusunda biz oranın personelini hizmetlisi ve güvenliğine kadar bayan personel konusunda tercih ediyoruz.\"


\"Sorunun giderilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız\"
Son zamanlarda YYÜ Dursun Odabaş Hastanesinde 182 üzerinden randevu verilmemesi yönündeki bir soruya ise Acar, \"182 hastane randevu sistemine gelince maalesef şu anda YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezimizde kullanılamıyor. Ama ileride inşallah bunu da entegre edeceğiz. Çünkü bu hastaneler YÖK`e bağlı olduğu için böyle bir problem oluştu. Bizler bakanlıkla görüşmüştük üniversite hastanelerini dahil etmeyeceklerini söylemişlerdi. Ama şu anda tekrar girişimde bulunacağız inşallah… 182 merkezi hastane randevu sistemini Üniversite bünyesinde de hizmete başlamasını sağlamaya çalışacağız\" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir