• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...

DİYARBAKIR- TÜİK Diyarbakır (Amed) Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, Bir önceki ayda; 94,9 olan hizmet sektörü güven endeksi 99,6; 95 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 104; 80,6 olan inşaat sektörü güven endeksi 85,5 değerine yükseldi.

 

Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 5 arttı

Hizmet sektörü güven endeksindeki artış, son üç aylık dönemdeki iş durumu, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi değerlendirmelerindeki iyileşmeden kaynaklandı. Söz konusu alt endeksler Şubat ayında bir önceki aya göre sırası ile yüzde 2,1, yüzde 1,3 ve yüzde 9,9 arttı.

 

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 9,5 arttı

Gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisindeki yüzde 26,6`lık ve son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar değerlendirmesindeki yüzde 5,6`lık iyileşmeler perakende ticaret sektörü güven endeksinin bir önceki aya göre artmasına neden oldu. Bu sektörde mevcut mal stok seviyesi alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 3,8 azaldı.

 

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 6,1 arttı

İnşaat sektörü güven endeksindeki artış, gelecek üç aylık dönem için toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksindeki yüzde 12,9`luk artıştan kaynaklandı. İnşaat sektöründe alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 3,1 düştü. (Osman İçli-İLKHA)