• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Hırsızlar sokağa çıkma yasağında telefon mağazasını soydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Olay, merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde meydana geldi. Dün gece saat 03.15 sıralarında emniyet müdürlüğüne 300 metre uzaklıkta bulunan cep telefon satış mağazasına gelen bir grup hırsız, darabayı yararak camı kırıp 200 bin TL'lik malzeme çaldılar.

 

Yaşanan hırsızlık olayını anlatan mağaza işletmecisi Hüseyin Zilan, "Sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildikten sonra saat 03.15 sıralarında yaşları 20 ile 25 arasında değişen 4 kişi gelip dakikalarca uğraşarak darabalarımızı kırıyor. Bu arada bir kişi de dışarıda gözcülük yapıyor. Mağazamıza giren hırsızlar yaklaşık 200 bin TL'nin üzerinde ürün çalıyor. Çevredeki bina sakinleri, hırsızların daraba ile uğraştıkları sırada 155'i arayarak emniyet birimlerine haber veriyor. Polis olay yerine geç intikal ettiğinden dolayı 200 bin TL üzeri zararımız oluştu." dedi.

"Hırsızlar, sokağa çıkma kısıtlamasında nasıl dışarı çıkabiliyorlar?"

Sitemini dile getiren Zilan, "Sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildikten sonra nasıl olurda bu insanlar sokağa çıkabiliyor ve darabamızı kırabiliyor? Nasıl 200 bin TL'nin üzerinde malımızı götürebiliyorlar? Bunu aklım-mantığım almıyor." ifadelerini kullandı.

İlgili makamların bu olayla ilgilenip hırsızların bulunmasını ve çalınan ürünlerin kendilerine ulaştırılmasını isteyen Zilan, "Bizler burada güvenlik kamera sistemleri ve otomatik daraba ile gerekli önlemleri alıyoruz. Artık diğer önlemleri de emniyetin alması, gerekli tedbirleri devletin sağlaması lazım. Halkın mal ve can güvenliği devletten sorumludur." şeklinde konuştu.

Zilan, "Bu çevrede mobese kameraları var. Devlet istese bunları yakalayabilir. Hırsızlığın önlenmesi için devriyelerin daha sık atılması gerektiğini düşünüyorum." diye belirtti.

"20 dakika boyunca hiçbir müdahale olmamış"

Hırsızlık olayını ilk duyan mağaza personellerinden Ahmet Asan ise yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

Saat 04.15 sıralarında yabancı bir numaradan beni aradılar. Telefon dükanımın olup olmadığı sordular ve hırsızların darabayı yararak işyerine girdiğini söylediler. 15 dakika sonra işyerine geldiğimde emniyet ekipleri buradaydı ve beni bekliyorlardı.

Yaşanan hırsızlık olayında ihmalin söz konusu olduğuna vurgu yapan Asan, "Mağazamız kuytu bir sokakta değil, Emek Caddesi üzerindedir. Sokağa çıkma kısıtlamasının ilan edildiği gece normal şartlarda devriyelerin daha sıklaştırılması lazım. 4 kişi gelip gürültü çıkararak içeri girmişler ama çevredeki komşulardan hiç kimse müdahalede bulunmamış. Hırsızların içeri girip çıkmaları anlık olmuş fakat daraba ile uğraşmaları 20 dakika kadar sürmüş. O kadar gürültünün çıkmasına ve caddeden devriyeler geçmesine rağmen müdahale olmamış." dedi.

"Bu konuda emniyetten şikayetçiyiz"

Olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığını söyleyen Asan, "Sabaha kadar burada kaldım ve sonrasında emniyete gidip ifade verdim. Görgü tanıklarının verdiği isim doğrultusunda şu anda bir şüpheli gözaltına alınmış ve sorgusu devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yetkililerin bir an önce failleri yakalamaları gerektiğini belirten Asan, "Sokağa çıkma kısıtlaması ilan ediliyor ve biz malımızı emniyete teslim ediyoruz fakat güvenliğimizin olmadığını görüyoruz. Bu konuda emniyetten şikayetçiyiz. Gerek valiliğin ve gerekse emniyetin bu durum üzerinde durması lazım. İşyerleri açılır açılmaz bu ürünlerimiz bir yerlerde muhakkak satılacak. Bu satış gerçekleşmeden gerekli çalışmaların yapılması gerekir. Çünkü bu çalınan ürünlerin bulunmaması halinde iflas edeceğiz." şeklinde konuştu.

Asan, "Şu anda bile dükkanımız terk edemiyoruz. Çünkü cam kırık, yapacak usta; darabamız açık, darabacı bulamıyoruz. Aradan 20 saat geçmesine rağmen burayı terk edemiyoruz ve mecburen bu gece sabahlayıp pazartesi gününe kadar bekleyeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir