• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

DİYARBAKIR MEDYA: BİLGE GENÇ NASIL OLMALIDIR?
Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübünün gerçekleştirdiği konferansta, Bilge bir gençliğin inşası yolunda bilginin önemi ve bu bilgiyle kurulan İslam, bilim ve medeniyetin Müslümanlar tarafından nasıl okunulması gerektiği vurgulandı.


DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: `ENDİŞELİYİZ`
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, başlattıkları müzakere süreciyle ilgili provokasyon endişesini Diyarbakır`da dile getirdi. Diyarbakır`da kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcileriyle görüşen Atalay, \"Ortak akıl ve herkesin düşüncesini söylemesini değerli görüyoruz. Burada hepimizin hassasiyetleri olması lazım... Sürecin hassasiyetlerini biliyoruz, provokatif gelişmelere karşı endişeliyiz\" dedi.


GÜNEYDOĞU EKSPRES: DİYARBAKIR`DA TABLET BİLGİSAYAR DAĞITILDI
Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi (FATİH) kapsamında Diyarbakır`da öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.


HABER DİYARBAKIR ORG: ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE HAPİS CEZASI VERİLECEK
Alkollü sürücüye hapis cezası verilecek Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarının önüne geçmek için caydırıcılıktan uzak para cezalarını artırmak üzere yasal düzenleme hazırladı.


HABER DİYARBAKIR: PROVOKASYONLARA DİKKAT ÇEKİLDİ
Diyarbakır` (Amed)da kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle görüşen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir basın toplantısı düzenleyerek görüşmeleri değerlendirdi. Atalay basın toplantısında provokasyonlara dikkat çekti.


DİYARINSESİ: YANMAYAN TRAFİK IŞIKLARI TEHLİKE SAÇIYOR
Diyarbakır`ın Silvan ilçesindeki trafik ışıklarının yanmaması zaman zaman tehlikelere neden oluyor.


DİYARBAKIRSÖZ: \"HZ. NUH`UN GEMİSİ CUDİ DAĞI`NDA\"
Nuh`un gemisinin nerede durduğuna yönelik bir araştırma yapan bilim adamları, bütün kaynaklar geminin Cudi Dağı`na indiğini ortaya çıkardı.


YENİ YURT GAZETESİ : ATALAY, KANAAT ÖNDERLERİYLE BULUŞTU
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Diyarbakır`daki STK temsilcileriyle bir araya gelerek çözüm sürecini değerlendirdi. Görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Atalay, `Yaptığımız görüşme çok olumlu geçti. Endişe bildirenler de var, şu da olsun diyenler var, ama o sürece bağlanmış umut ve destek çok yüksek` dedi.


DİYARBAKIR YENİGÜN: MOTORLU KARA TAŞITLARI AÇIKLANDI
Dicle Üniversitesi`nin (D.Ü.) banka hesapları üze5rinden dolandırıldığı iddia edildi.Konuya ilişkin üniversitenin \"Hasta Personelinin Dikkatine!\" başlığıyla yayımladığı açıklamada, D.Ü. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü`nün anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası Merkez Şubesi hesabında bulunan paranın üniversitenin talimatı olmadan 05.02.2013 tarihinde başka bir hesaba aktarılarak, dolandırıldığı belirtildi.


GAZETE DİYARBAKIR: MOTORLU KARA TAŞITLARI AÇIKLANDI
Trafiğe kaydı yapılan motorlu taşıt sayısı ülke genelinde Aralık ayı sonu itibariyle 17 milyon 33 bin 413 oldu. Aralık ayında 72 bin 195 taşıtın kaydı yapılırken, yeni kaydı yapılan araçlardan yarısından fazlasını otomobiller oluşturdu. Otomobillerin ise yüzde 41,3`ünün LPG`li, yüzde 33,9`unun benzinli ve yüzde 24,3`ünün ise dizel yakıtlı olduğu belirlendi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir