• DOLAR 32.562
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.886
  • ...
Çalışanlar için beklenen müjde geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 2012 yılında sona eren 5084 sayılı Teşvik Yasası 47 il ve bölgemizde sıkıntıya neden olmuştu. Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Yardımcısı Salih Yıldız, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın 5084 sayılı Teşvik Yasasının uzatılacağı söylemesiyle bölgede istihdamın artacağını söyledi.


2004 yılında yürürlüğe giren 5084 sayılı Teşvik Yasasının 2012 yılına kadar uzatıldığını dile getiren Yıldız, 2012 yılının son aylarında Hükümet tarafından yasanın uzatılmayacağı söylendiğini hatırlattı. Yıldız, \"Gerek Sanayi ve Ticaret Odaları ve gerekse Sanayici İşadamları bu teşvik yasasının uzatılması gerektiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bizlerde teşvik yasasının uzatılmasıyla ilgili Batman Milletvekillerine ve Bakanımıza bu yasanın sona ermesiyle beraber bir rapor hazırladık. Bu yasanın en azından 6. bölge için uzatılması gerektiğini söyledik. Çünkü Batman`daki ekonomi ve istihdama katkısı olsun ve istihdamı sekteye uğratmasın diye\" dedi.


Başbakanın son zamanlarda 5084 sayılı Teşvik Yasasıyla ilgili yapılan açıklamalara kulak verdiğini vurgulayan Yıldız, \"Başbakanın son zamanlarda yaptığı açıklamalarda yapılan bu seslere kulak verdi ve bundan kaynaklı bu yasanın 6. bölge için 6 yıl, 5. bölge için 5 yıl ve 4. bölge için de 4 yıl olarak uzatılacağını söyledi. Tabi bizlerde bunu Başbakanın sözü olarak kabul ediyoruz. Bu da hem ilimiz için hem de bölgemiz için çok önemli bir gelişmedir. Bununla beraber endişelerde giderilmiş oldu. Fabrika sahipleri artık işlerini artırarak çalışacak. İstihdam sayısı artarak devam edecektir. Bu yasayı uzatacak olan Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz\" ifadelerini kullandı.


5084 sayılı Teşvik Yasasının Başbakan tarafından uzatılacağını duyan vatandaşlar memnuniyetini dile getirerek, bu tür teşvik yasaların bölge için hayati önem taşıdığını söylediler.

Halk, \"Teşvik yasasının bitmesinden sonra birçok işveren sıkıntıya girmişti. Yeniden bu teşvik yasasının uzatılacağının müjdesini veren Başbakan, bölgede ve Batman`da çalışanlar için çok önemlidir\" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir