• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Pkk, Sincar'ı boşaltmış diyorlar!?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can - Haber Yorum

20 Kasım'da Sincar'a federal polise bağlı iki tugay gönderen Merkezi Yönetim Irak güçlerinin Sincar'a konuşlandığını ve tüm silahlı yapıların (PKK) Sincar'ı terk ettiğini duyurdu.

Ancak KDP Sincar ilçe sorumlusu Kadir Kaçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'nın Sincar ilçe merkezi ve Sincar Dağı'ndaki varlığının devam ettiğini belirtti.

"Bazı noktaları BM'ye göstermek için boşaltılar, ancak bu boşaltma işi bir tiyatrodur ve doğru değildir." diyen Kaçak, Pkk'nin Sincar'a gelen Irak güçlerine karıştığına ve anlaşmayı yerine getirmediğine dikkati çekti.

Kadir Kaçak, devamla;

"Bazıları (PKK) kıyafetlerini değiştirip sivil kıyafetler giymiş. Bu şekilde kendilerini saklıyorlar. Bazılarını da Sincar Dağı ve civarına göndermişler. Diyorlar ki bu güçler Sincar'ı terk etti. Bunların bütün ilçe sınırlarından çıkması gerekiyor sadece ilçe merkezi değil. Sincar merkezde bitse bile köylerde, dağda, etrafta varlar. Bazıları Haşdi Şabi kıyafeti giydi, bazıları sivil kıyafet giydi. Bunlar protesto gösterisi düzenleyip bu anlaşmaya razı olmadıklarını ve kabul etmediklerini gösterdiler." dedi.

Türkmen lider Salihi ise : "PKK’nin yer değiştirme taktiği yaptığını"  vurguluyor.

PKK için hayati önem arz eden Sincar’a yerleşmesi ABD’nin sağladığı güvenlik şemsiyesi  sayesinde olmuştu.

Şimdi PKK’nin anlaşmalar çerçevesinde o da olmazsa güç kullanılarak Sincar’dan çıkacağı söyleniyor. Ancak Sincar Bölgesinin PKK için ifade ettiği manaya bakıldığında bunun pek de mümkün olmayacağını söylemek mümkün. Çünkü PKK, Sincar gibi stratejik bir mevkiyi sadece anlaşmalarla ya da tehditlerle terk edecek bir yapıya sahip değil.

PKK’nin uzun vadedeki hedefi Sincar’ı da Kandil gibi korunaklı bir ‘Ana Üsse’ dönüştürüp buradan hem Suriye hem de Irak’daki bileşenlerini koordine etmektir.

Hal böyle olunca PKK’nin sessiz sedasız burayı terk etmesini beklemek safdillik olur.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir