• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Suriye`de Yine Kanlı Cuma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de Baas rejimine karşı gösteriler birçok kentte yine alevlendi, Banyas`ta göstericilere ateş açıldı, Dera`a ve Hama`da onbinler sokağa çıktı.

Merkezi Londra`da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü`nden Rami Abdürrahman, Banyas`ta düzenlenen iki gösteriyi dağıtmak için güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açtığını ve ölenler olduğunu belirtti.

Naharnet’in haberine göre, Suriye silahlı kuvvetleri Banyas ve Der’a’da düzenlenen gösterilere müdahale etti.

Abdülrahman, telefonla yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin göstericileri dar sokaklara kadar izlediğini ve balkonlara çıkmamaları için bölge sakinlerini uyardığını söyledi.

Suriye’nin Der’a kenti başta olmak üzere ülkenin farklı kentlerinde Baas rejimine karşı gösteirlerin düzenlendiği açıklandı.

Bugün Cuma namazı sonrası Hama`da gerçekleştirilen gösteri

GÖSTERİLER ÜLKE ÇAPINDA DEVAM EDİYOR

El Cezire haber kanalına göre, Suriye`nin Der`a, Humus, Hama, Der el Zor bölgelerinde cuma namazı sonrası gösteriler başladı. Banyas`tan el Cezire`ye konuşan Suriyeli bir eylemci Baas güçlerinin göstericilere ateş açtığını dile getirdi.

Protestoları izleyip belgeleyen Yerel Koordinasyon Komiteleri, Humus`ta üç kişinin, güneydeki Dael köyünde de bir gencin öldüğünü duyurdu.

Suriye`nin çeşitli şehirlerinde, cuma namazının ardından onbinlerce kişinin Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetiminin yıkılması talebiyle gösteri yaptığı bildiriliyor.

Suriye`nin batısındaki Banyas kentinde de güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açtığı, ölenler bulunduğu bildirilmişti

Suriyeli aktivist Abdürrahman, Banyas dışında üç kentte de rejim karşıtı gösterilerin düzenlendiğini ifade etti.

İdiib iline bağlı olan Marratul el Numan ilçesinde de silahlı kuvvetlerin operasyonlarına rağmen büyük gösteriler düzenleniyor
 

Dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir