• DOLAR 32.575
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2432.882
  • ...
Ölümlü İş Kazaları Bundan Kaynaklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TTK Genel Müdürü Burhan İnan, son günlerde artış gösteren iş kazalarının önlenmesine yönelik `İş Kazaları ve Önlemleri` konulu bir genelge yayımladı. Kurum, sıfır ölümlü iş kazalarını sıfıra, yaralamalı kazaları da bin 500`ün altına indirmeyi amaçlıyor.

TTK Karadon Kozlu, Armutçuk, Üzülmez ve Amasra müessese müdürlüklerine gönderilen 23 sayfalık genelgede, kurumun sıfır ölümlü iş kazası hedefine rağmen 2012`nin 6 ölümlü ve 2 bin 707 yaralanmalı kazayla sonuçlandığı kaydedildi. Maden ocaklarında, 1941 tarihinden bu yana meydana gelen ölümlü iş kazaları içinde 1. sırayı yüzde 44 ile göçük vakaları yer alıyor. Genelgede, basit tedbirlerle önlenebilecek `göçük, havalandırma ve gazla mücadele, yangın ve patlamalar gibi iş kazalarına dikkat çekildi. İş kazalarının önlenmesiyle ilgili önlemlerden bazıları şöyle sıralanıyor:

`Ayak gerisinde göçmeye terk edilen yerlere kesinlikle girilmeyecektir. Yer altında açık tutulması gereken her yerde tavan, kendini taşıyacak kadar sağlam olmadıkça tahkimat yapılması zorunludur. Tahkimatı alınan sahalara hiç kimsenin girmesine izin verilmeyecektir. Tahkimatı tamamlanmayan veya arkası düşmeyen kısımlarda kömür kazılması, sarma çalışması yasaktır. Yüksek ayaklarda mutlaka iskele üzerinde çalışma yapılacaktır. Acil durumlarda kaçış için işçilere uygun koruyucu gaz maskeleri verilecek, kullandırılması sağlanacak. Degaj olasılığı bulunan alanlarda her vardiyada en az iki defa gaz kontrolü yapılacak. Degaja müsait yerlerde çalışanlar oksijenli tip ferdi kurtarıcıyla donatılacak.`

Ayrıca, iş güvenliği tedbirlerine hassasiyet göstermeyenler hakkında yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

Cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir