• DOLAR 32.476
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2478.596
  • ...
Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi semt pazarlarında hareketlilik yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 tedbirleri kapsamında bu akşam saat 21.00 itibariyle başlayacak olan ve pazartesi günü saat 05.00’da sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması öncesi vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılamak için semt pazarlarında alış veriş yaptı.

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle Türkiye genelinde uygulanacak olan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Gaziantep’te vatandaşlar, kısıtlamaya saatler kala evlerindeki temel ihtiyaçlarını karşılamak için semt pazarlarının yolunu tuttu.

Kentteki semt pazarlarında yoğunluk yaşanırken pazarlarda polis ve zabıta ekipleri tarafından sıkı tedbirler alındı. Pazara sınırlı sayıda müşteri alınırken vatandaşlar sosyal mesafeyi koruyarak alış verişlerini yaptı. Temel ihtiyaçlarını karşılamak için pazara gelen vatandaşlar ile pazarcı esnafının genel olarak alınan tedbirlere uyduğu görüldü.

Covid-19 tedbirleri kapsamında semt pazarlarında Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince de bariyerler kurularak, kontroller yapıldı. Pazarcıları maske ve eldiven kullanma konusunda uyaran ekipler, ürünleri vatandaşların seçmemesini istedi.

Pazar esnafı maske ve eldivenle çalışırken müşterilere de sebze ve meyvelere temas etmemeleri için sık sık uyarılarda bulunuluyor. Pazarda alınan önlemler kapsamında müşteri istediği sebze ve meyveyi esnafa gösterirken, esnafta o ürünlerden seçerek poşetleyip satışı gerçekleştiriyor. Merkez Şahinbey ilçesinin 23 Nisan Mahalllesi’ndeki 23 Nisan semt pazarında da kısıtlama öncesi yoğunluk oluştu.

Gaziantep Semt Pazarcıları Derneği Başkanı Ali Tırman, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, sokağa çıkma kısıtlaması öncesi semt pazarlarında yoğunluk yaşandığını ifade etti.

“Kısıtlama öncesi pazarlarda yoğunluk var”

Yoğunluk nedeniyle pazarlarda sıkı tedbirler aldıklarını ve pazarlarda alınan önlemlerle daha hijyenik bir ortam sağlandığını ifade eden Tırman, “2 günlük sokağa çıkmamama kısıtlaması var. Dolayısıyla vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için pazarlara geliyorlar. Zaten bu anlamda çok ciddi bir yasakta yok. Kısıtlama süresince vatandaşlarımız yine çıkıp alış verişlerini yapabiliyorlar ama pazarlardaki ürünler biraz daha taze ve günlük olduğundan dolayı vatandaş pazarı tercih ediyor.” dedi.

“Diğer günlere göre satışlarımız iyi gidiyor”

2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş için semt pazarlarına geldiğini anımsatan esnaflardan Ahmet Atılgan, “Diğer günlere göre bugün bayağı bir yoğunluk var. Vatandaşlar ihtiyaçlarını gideriyor. Diğer günlere göre satışlarımızda iyi gidiyor. Sebze ve meyve fiyatları da uygundur, halkın bütçesine göredir. Diğer günlere göre bizde bu hafta tüketilecek kadar ürün aldık. Çünkü satamadığımız ürünün elimizde kalmasını ve çöpe gitmesini istemedik.” ifadelerini kullandı.

“2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı pazarda hareketlilik var”

Pazarda kahvaltılık ürünler satan Yunus Başaran da, “2 gün sokağa çıkma kısıtlaması var. Bundan dolayı pazarda bir hareketlilik var. Alışveriş yaparken vatandaşlarımızın sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat etmelerini istiyoruz. Pazar yoğunluğundan dolayı elimizden geldiği kadar pazarda fazla vakit geçirmemiz gerekir. Allah'a hamdolsun satışlarımız güzel gidiyor. Geçen haftalara göre bugün güzel bir satışımız var. Pandemiden dolayı biraz ister istemez sıkıntı çekiyoruz ama yapacak bir şey yoktur.” şeklinde konuştu.

“Haftalar sonra satışlarımız arttı”

Pandemi süresince düşük olan satışlarının bugün biraz da olsa arttığını ve satışlardan memnun olduklarını ifade eden Mehmet Demir ise şunları söyledi:

“Pandemi süresince zaten satışlarımız yüzde 30’a kadar geriledi ama bugün geçen haftalara göre biraz hareketlilik var ve satışlarımız artı. Ancak geçen haftalarda satış oranları yüzde 70 oranında düştü. Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için pazara geliyorlar. Yoğunluğumuz sabah erken saatlerde başladı, herhalde akşam saatlerine kadar devam edeceğini bekliyoruz. Yoğunluktan dolayı Covid-19 kurallarına da sıkı bir şekilde uyuyoruz.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir