• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Rayburn: Türkiye ile çıkarlarımız örtüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Koel D. Rayburn, Türkiye'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaretinde dikkat çeken ifadeler kullandı.

Rayburn, Türk yetkililerle temaslarda bulunduğu Ankara'da Türkiye-ABD ilişkilerine dair dikkat açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'ten Serkan Demirtaş'a konuşan Rayburn, Suriye sorununun siyasi yollarla çözümü, IŞİD'in tamamen ortadan kaldırılması, El Kaide'nin Suriye’de güvenli alan bulamaması gibi birçok ortak amacın gerçekleştirilmesinde Türkiye’nin işbirliğinin çok önemli olduğunu kaydetti ve '2020 senesinde yaşanan gelişmelerin artık Suriye’de askeri bir çözümün olmayacağını, Baas rejiminin bunu başaramayacağını gösterdiğini' ifade etti.

"Askeri çözüme dayanan stratejinin başarısız bir strateji olduğu ortaya çıktığına göre siyasi çözüm konusunda uzlaşan ülkelerin daha fazla koordinasyon içinde olmaları büyük önem taşıyor. Türkiye ve ABD bu görüşü paylaşıyor” diye konuşan Rayburn, bazı konularda görüş ayrılıkları olmasına rağmen Ankara ile her zaman işbirliği içinde olduklarını kaydetti. Rayburn, “Birçok alanda çıkarlarımız örtüşüyor. Bunları geliştirebiliriz."

"Tabii ki görüş ayrılıklarımız oldu, inişli çıkışlı süreçler yaşandı ama genel olarak en kötü zamanlarda bile Türk muhataplarımızla yakın bir işbirliği içinde olduğumuzu hissettik. Çünkü neticede iki müttefikiz ve Suriye’de çıkarlarımız açısından aynı vizyonu paylaşıyoruz” dedi."

Bu haberler de ilginizi çekebilir