• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
Sağlıkta Kamu Özel Ortaklığı Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sağlık Bakanlığı`nca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısı`nın ikinci bölümünün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesine başlandı.

Bölüm üzerinde konuşan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, tasarının perde arkasında şehir rantlarının paylaşımının yattığını öne sürdü. Kamu finansmanının daha pahalıya mal olduğunun bilindiğini ifade eden Kalaycı, ``Türk milleti en iyi, en kaliteli hizmete layıktır ama bedeli pahalı ödettirilmemelidir. AKP zihniyetinin gözünü öyle rant hırsı bürümüş ki başka bir şey görmüyor. Kamu zararı, vatandaştan çıkan para umurlarında değil`` dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de son yıllarda sağlık yatırımı yapılmadığını öne sürerek, ``Bu yasayı, `Biz sağlık işini beceremiyoruz, en iyisi bunu pazarlayalım` düşüncesiyle getirdiniz`` dedi.

``Şehir hastaneleri gerekli``

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise sağlık hizmetlerinin AK Parti iktidarında daha da ilerlediğini belirterek, hizmetlerin yaygınlaşması ve genişlemesi için şehir hastanelerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Erdinç, tasarının sağlayacağı faydaların göz ardı edilemeyeceğini dile getirerek, devletin 20-25 yılda tamamladığı yatırımları özel sektör eliyle 3-5 yılda bitireceğini ve ödemesini uzun vadeye yayacağını anlattı. Yeni tesislerle çalışma ortamının iyileşeceğini belirten Erdinç, personel istihdam rejiminin değişmediğini söyledi.

``Kimse maliyetini bilmiyor``

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ise yasanın maliyetinin ne olacağını iktidar ve muhalefetten hiçbir milletvekilinin bilmediğini savunurken, ``Klasik yöntemle yapsak maliyeti ne olacaktı, kamu özel ortaklığında ne olacak, bunun cevabını bilmek istiyoruz. Milletvekilleri maliyetini bilmedikleri yasaya oy verdi`` dedi.

Müezzinoğlu soruları yanıtladı

Konuşmaların ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlık tesislerinin ihalesinin Türkiye`de yüksek tirajlı iki gazetede, Resmi Gazete`de ve Sağlık Bakanlığı`nın internet sitesinde ve uluslararası yüksek tirajlı bir gazetede dünyaya duyurulacağını kaydetti. İhalelerin kamuoyu tarafından şeffaf bir şekilde takip edilebileceğini ifade eden Müezzinoğlu, idareye ve yargıya itirazda bulunulabileceğini de söyledi.


Bakanlığının ilk günlerinde Türkiye genelinde 486 ambulans dağıtımı yaptıklarını anımsatan Müezzinoğlu, buna ek olarak yaklaşık 1000 ambulans ihalesi planladıklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba`nın seçim bölgesine öncelik istemesi üzerine, ``Türkiye öncelikli çalışıyoruz. İllere göre adil bir dağıtım gözetiyoruz`` dedi.

Müezzinoğlu, Ceyhan`da devlet hastanesi yapımındaki tartışmalarla ilgili olarak da yerel yönetimleri dikkate almadan yatırım yapma anlayışına sahip olmadıklarını söyledi.
 

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir