• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Gaziantep'te vatandaşlara ücretsiz yöresel ürün dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyükşehir Belediyesi tarafından Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında, vatandaşların bağışıklık sistemini güçlendirmek için vücut direncini artıracak yöresel ürünlerin yer aldığı “şifa paketleri”, öncelikle hastası olan evlere ve işyeri kapanan esnaf ile çalışanlarına verildi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca 70 kişilik ekiple yapılan dağıtımlarda paketlerin içinde Araban’ın sarımsağı, Oğuzeli’nin narı, Nizip’in nanesi, zahter, nar ekşisi, kuru üzüm, toz sumak gibi vücudun bağışıklık sistemini güçlendirici, C, D vitamini, magnezyum ve çinko bakımından zengin yerel ürünler bulunuyor.

Temin sürecinde ise Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Oğuzeli Büyükşehir Serasında faaliyet gösteren Ezogelin Kadın Kooperatifi ve şehrin esnaflarından yararlanılarak hem kadın istihdamı desteklenirken hem de pandemi sürecinde zor zamanlar geçiren esnafa destek olunması amaçlanıyor.

Dağıtımların başlaması konusunda açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Aksoy, “Gaziantep Sağlık il Müdürlüğü’nden aldığımız verilere göre şu an karantina kapsamında olup evlerinde kalan vatandaşlarımızın adreslerine 70 kişilik bir ekiple hem paketleme hem de sahada vatandaşımızı ev ev ziyaret edip bu paketlerimizi geçmiş olsun dileklerimizle iletmiş olacağız. Bu pandemi sürecinde sağlıkçılarımız hali hazırda yoğun bir mesai harcıyorlar. Bizde bir nebze destek olsun diye ek gıda takviyesi yapmak amacıyla bugün itibariyle paketleri oluşturup dağıtıyoruz. Bu zor süreçte ürünleri tamamıyla kendi şehrimizin esnafından temin ediyor ek olarak da Ezogelin Kadın Kooperatifinin ürettiği ürünleri de aldık. Hem çalışan kadınlarımız, hem esnafımız kazansın dedik. Bu ürünlerin vatandaşlarımıza şifa olmasını diliyoruz. Bu süreci bütün yetkililer ve vatandaşlarımızla atlatmayı düşünüyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir